Patru mine antitanc au fost găsite într-o fântână din Sinești

Într-o fântână din Sinești, au fost găsite patru mine antitanc. Munițiile, care datează încă din cel de al doilea război mondial, au fost găsite de un grup de muncitori, în timp ce curățau o fântână veche din localitate. Bărbații au scos minele și le-au dus acasă la unul din ei, apoi au anunțat primarul, cel din urmă alertând imediat poliția, menționează tv8.md.

Potrivit primarului Iurie Țăruș, minele au fost găsite, ieri, 23 iunie, în timp ce un grup de bărbați curățau o fântână din localitate.

„La o fântână de la periferia satului, fântâna e foarte veche are peste 100 de ani. Niște localnici au început să o curețe după ce au săpat vreun metru și la fundul fântânii au găsit aceste mini antitanc, 4 bucați de pe vremea războiului”, a spus dânsul.

Alesul local a declarat că așteaptă geniștii să vină în localitate pentru a ridica munițiile.

„Așa a fost să nu se întâmple o tragedie, ei le-au scos și le-au dus acasă și pe urmă m-au alertat pe mine. Geniștii urmează să vina și să le ia astăzi”, a mai explicat primarul.

Incidentul a fost înregistrat la poliție. Munițiile de luptă, care datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, urmează să fie ridicate de geniști, transportate în siguranță și nimicite.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *