Ucrainenii refugiați la Călărași, sunt ajutați să se angajeze în câmpul muncii

Din moment ce angajatorii de la noi au dreptul să recruteze în câmpul muncii refugiați din Ucraina, și la Călărași s-au făcut mai multe tentative de a găsi oferte pe potrivă. Astfel, conform ultimelor date ale Direcției pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași, până la data de 3 mai 2022, în raion s-au angajat trei persoane din țara vecină.

Potrivit Elenei Lungu, șefa Direcției, în ultima perioadă au fost contactați mai mulți agenți economici pentru a concretiza care dintre ei sunt disponibili să angajeze refugiați. ”Doar trei agenți economici au menționat că sunt disponibili să angajeze cetățeni din Ucraina și au oferit informații despre 18 locuri de muncă vacante. Până la moment, 10 cetățeni din Ucraina au fost înregistrați la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă pentru a primi suport la angajare”, a declarat dânsa.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina sunt așteptați la Călărași la locurile de muncă în următoarele meserii: cusător, îngrijitor încăperi, croitor, călcător și vânzător. Până acum s-au angajat două persoane refugiate – una în calitate de vânzător, iar cealaltă – îngrijitor de încăperi.

Totodată, recent, pentru persoanele refugiate cazate la Centrul de plasament temporar pentru refugiați din Călăraşi s-a organizat o activitate de informare privind posibilitățile de angajare în câmpul muncii. Evenimentul a fost binevenit și pentru faptul că a încadrat în sine activitatea de recrutare pentru postul vacant de cusătoreasă la o întreprindere din Călărași. ”Angajatorul a fost deschis pentru a angaja refugiați și i-a invitat în vizită la sediul întreprinderii în a doua jumătate a zilei. Cu regret, nicio persoană nu s-a angajat, invocându-se mai multe motive: fie că nu cunosc meseria dată, fie că meseria implică multe responsabilități etc.”, a mai comunicat șefa Direcției Ocuparea Forței de Muncă Călărași

Potrivit specialiștilor, persoanelor refugiate li se oferă în continuare consultații, li se propune spre consultare lista locurile vacante înregistrate și se lucrează la identificarea unor oferte de muncă potrivite pentru a se angaja cât mai curând.

Doina Harea

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *