Președintele mondial al JCI în vizită la Ungheni

Argenis Alexander Angulo, președintele mondial Junior Chamber Interntional (JCI), a venit pentru prima dată la Ungheni, tocmai din Venezuela. În cadrul acestei scurte vizite, de doar două zile, a avut ocazia să exploreze orașul, dar și să cunoască membrii echipei JCI Ungheni, în cadrul unei mese rotunde.

În prima zi, o parte din membrii JCI Ungheni i-au prezentat lui Argenis Angulo informații despre activitatea organizației, proiectele implementate, dar și despre implicarea organizației în ajutorarea refugiaților ucraineni. Iar în cea de a doua zi, Argenis Angulo, împreună cu o parte din reprezentanții JCI Ungheni, au mers la un centru de plasament pentru refugiați, amplasat în incinta parohiei Romano-Catolice „Sfânta Ana” din Ungheni, unde erau, în acel moment, cazați 18 refugiați.

Astfel, președintele mondial JCI, a purtat discuții cu refugiații din centru, a avut posibilitatea să facă un tur prin Centru, pentru a vedea condițiile de trai ale acestora, dar și să vină cu mesaje de încurajare, adresate ucrainenilor. Iar refugiații cazați în centrul de plasament, s-au adunat într-un semicerc ca să audieze mesajele transmise de către Argenis Angulo.

„Cu toții învățăm o lecție importantă de la voi, și anume cum să faci față tuturor provocărilor prin care treceți voi, în aceste momente s-a adresat refugiaților, Argenis Angulo, după care a mai adăugat „Consider că atât voi, ca și cetățeni ai Ucrainei, dar și noi, ceilalți, avem obligația de a contribui la refacerea țării voastre. Această obligație revine nu doar celor de la conducere, dar și a noastră, a tuturor. Trebuie să ne unim forțele și să ne implicăm în reconstrucția țării voastre”.

La rându-i, Marina Zamă, președinta JCI Ungheni, a menționat că ajutorul oferit la moment, este unul mic, însă este donat din tot sufletul. „Sperăm că în viitorul apropiat totul va fi bine, iar pacea mult așteptată va fi posibilă în curând și voi vă veți putea reuni cu familiile voastre”, le-a spus ea refugiaților.

Pachetele cu produse igienice, aduse de membrii JCI, au fost transmise celor de la centru, pentru a putea fi distribuite în mod egal tuturor refugiaților. Desigur că, și copiii s-au ales cu câteva jucării.

În acest centru, Argenis a făcut cunoștință cu Lidia și cei doi copii ai ei. Ei vin din Odesa și s-au refugiat în Moldova chiar de la începutul războiului. A stat până nu demult la Călărași, iar la începutul lunii mai, a decis să vină în Ungheni. Intenționează să își dea copiii la școală, aici, în Ungheni. „Noi admirăm curajul de care dați dovadă pentru a face față acestor provocări și pot să vă spun că în ultima lună am călătorit în mai multe țări, precum Bangladesh, Nepal, Malaezia, dar și în Europa, inclusiv în România, și toți oamenii din aceste țări vă admiră curajul”, a mai conchis Argenis Angulo.

Cât despre impresiile celor două zile petrecute la Ungheni, Argenis Angulo spune că apreciază efortul întreprins de JCI Ungheni în oferirea suportului și ajutorării refugiaților. De asemenea, dânsul a menționat și despre cooperarea JCI Ungheni cu alte organizații nonguvernamentale, și a remarcat lucrul în echipă de care au dat dovadă în ultima perioadă.

Tatiana Tesliuc

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *