Noua biserică din lemn din satul Sculeni, construită recent, a fost sfințită

Sursa foto: episcopia-ungheni.md

Ieri, 22 mai, în Duminica samarinencii, când este pomenită și mutarea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, biserica din lemn „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Sculeni, construită recent, a fost sfințită de către Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni. La sărbătoare au fost prezenți mai mulți creștini.

Menționăm că biserica a fost construită într-un timp relativ scurt, piatra de temelie a fost sfințită pe 19 decembrie 2021, ziua în care se sărbătorește Sfântului Ierarh Nicolae, astfel biserica a fost închinată în cinstea lui. Iar lucrările de construcție au început imediat ce timpul de afară a permis acest lucru.

Părintele paroh, Bartolomeu Turtureanu, spune că se simțea nevoia acestui lăcaș pentru că localitatea Sculeni este mare și enoriași sunt mulți. „Se mai simțea nevoia unui sfânt locaș, care să răspundă necesităților spirituale ale credincioșilor din zona unde a fost construită”, a subliniat el.

În acea zi, Înaltpreasfinția Sa l-a decorat pe părintele paroh, Bartolomeu Turtureanu, cu înalta Distincție Eparhială „Cuvioasa Parascheva”, pentru munca sârguincioasă și osteneala depusă la înălțarea acestei sfinte biserici, și pentru păstorirea pilduitoare a comunității religioase a creștinilor ortodocși dinsatul Sculeni. Totodată Ierarhul a oferit Medalii Eparhiale și Diplome Arhierești unor ctitori și binefăcători ai acestui sfânt locaș, recent construit.

Construcția a fost finanțată exclusiv din donațiile localnicilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Petru, dar și cu susținerea Consiliului Parohial.

Editor: Gabriela Boxan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *