Elevi ungheneni și călărășeni, premianți în cadrul concursului național de lectură „La izvoarele înțelepciunii”

Sursa foto: upsc.md

Trei elevi ungheneni și două eleve călărășence, care au participat la concursul național de lectură „La izvoarele înțelepciunii” s-au întors cu victorie. Astfel, Iuliana Coliban, elevă la Liceul „Alexei Mateevici” din Pârlița și Nicon Jomir, elev la gimnaziul „Gaudeamus” din Petrești s-au învrednicit de locul II și Alexandra Mușet, elevă la Liceul „Mihai Eminescu” din Ungheni – locul III. Iar Ana Iosob, elevă la Liceul „Mihail Sadoveanu” din Călărași a obținut locul II și Adriana Crudu, elevă la același s-a clasat pe locul III.

Etapa națională a concursului literar „La izvoarele înțelepciunii”, ediția XXXII-a, a avut loc, sâmbătă, 21 mai și a fost închinată vieții și creației scriitorului Nicolae Dabija.

La concursul au fost prezenți elevi din 68 de instituții de învățământ general, cititori ai bibliotecilor publice raionale și municipale. Participanții au susținut 2 probe, orală și scrisă, și s-au învrednicit de aprecieri exprimate în diplome, premii bănești, mențiuni și cărți.

Concursul a fost organizat de către Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, în colaborare cu Secția Națională International Board on Books for Young People (IBBY) din Republica Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” prin Catedra de limba și literatura română, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova și Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Potrivit organizatorilor acest eveniment are scopul de a promova lectura și de a familiariza cititorii cu viața și activitatea personalităților din literatura, cultura, istoria națională și universală. Iar de data aceasta elevii au fost motivați să-și adune inspirația și să demonstreze, ca de obicei, interes față de opera lui Nicolae Dabija.

Membrii juriului printre care scriitori, pedagogi și bibliotecari redutabili, au apreciat interesul elevilor de a cunoaște opera dabijiană, de a o vedea cu „ochiul al treilea” și de a-și formula părerea față de valorile literare descoperite, iar participanții au demonstrat încă o dată că poetul Nicolae Dabija și-a scris poezia cu pana de înger și pentru ei.

Editor: Gabriela Boxan

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *