Ediție specială de granturi dedicată împlinirii a 560 ani a municipiului Ungheni

Fundația Comunitară Ungheni a lansat programul de granturi mici cu ediție specială, dedicată împlinirii a 560 ani a municipiului Ungheni. Termenul limită este 10 iunie.

Acest program are drept scop să utilizeze energiile locuitorilor orașului Ungheni pentru a construi împreună și a promova o comunitate locală responsabilă și atractivă.

De asemenea acesta este menit să încurajeze parteneriatele dintre cetățeni, autorități publice locale, ONG-uri, Grupuri de Inițiativă Locală, instituții publice și private pentru implementarea proiectelor inovative locale dedicate dezvoltării unor cartiere prietenoase în municipiul Ungheni.

Și va contribui la creșterea sentimentului de apartenență la comunitatea ungheneană și conștientizarea importanței promovării imaginii orașulului Ungheni prin dezvoltarea parteneriatelor durabile cu implicarea cetățenilor, autorităților publice locale, societatății civile și mediului de afaceri.

De acest program pot beneficia ONG-uri, Grupuri de Iniţiativă Locală și Instituții publice

  1. ONG-urile, Grupurile de Iniţiativă Locală și Instituțile publice care au beneficiat de un suport financiar mic din partea donatorilor interni sau externi pot să depună formularele cererilor de finanţare pentru granturi în valoare de până la 25 000 lei şi trebuie să aibă o contribuţie de cel puţin 25% din suma solicitată de la Fundaţia Comunitară Ungheni.
  2. ONG- urile, Grupurile de Iniţiativă Locală și Instituțile publice care au implementat deja proiecte importante pentru comunitate cu suport financiar din partea donatorilor interni sau externi pot să depună formularele cererilor de finanţare pentru granturi în valoare de până la 45 000 lei şi trebuie să aibă o contribuţie de cel puţin 35% din suma solicitată de la Fundaţia Comunitară Ungheni.
  3. Contribuţia (în numerar) va fi din partea aplicantului/ beneficiarului de granturi, poate fi acordată însă şi/sau din partea autorităţilor publice locale, persoanelor juridice/instituții publice și private, persoanelor individuale/cetățenilor.

Granturile vor fi acordate pentru implementarea proiectelor inovative locale ale căror activități să contribuie la dezvoltarea unor cartiere prietenoase în municipiul Ungheni.

Domeniile de finanțare:
– revitalizarea și înfrumusețarea spațiilor publice din cartiere, transformarea lor în locuri artactive și prielnice pentru un stil sănătos de viață urbană, odihnă și recreere.
– promovarea artei și culturii în comunitate prin evenimente artistice și culturale aduse în spațiile publice din cartierele orașului.

De asemenea proiectele trebuie să implice un număr mare de cetățeni, să fie adresate unui număr mare de beneficiari și în mod clar să:

  •  demonstreze participarera cetățenilor în viața comunității;
  •  să aducă beneficii cetațenilor din comunitate;
  •  să permită obţinerea unor rezultate clare şi vizibile;
  • aibă un impact pozitiv şi imediat asupra grupurilor ţintă şi comunităţii în ansamblu;
  • să ofere posibilităţi de replicare şi durabilitate;

CRITERIILE ESENŢIALE DE ELIGIBILITATE

Criteriile pentru proiect:                                                                                                                                 

  • să vizeze scopuri realiste care pot fi atinse pe durata proiectului;
  • să urmărească soluționarea participativă a problemelor abordate în comunitate;
  • să aibă durata de 2,5 luni;

Criteriile pentru beneficiari:

  • să fie activi în domeniile indicate;
  • să dispună de potenţial uman şi voluntari;
  • să demonstreze capacitatea de organizare a activităților pe domeniul vizat;

Nu sunt eligibile pentru finanţare proiectele ce presupun:

  • ativităţi generatoare de profit;
  • construcţii/reconstrucţii/ ample lucrări de amenajare a spațiilor publice;
  • ativităţi cu caracter religios;
  • ativităţi  cu caracter politic;

Programul Granturi Mici 2022 este finanțat de Fundaţia Comunitară Ungheni, susținută financiar de Primăria și Consiliul municipal Ungheni.

Sursa: Fundația Comunitară Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *