După doi ani, hipismul a revenit la Ungheni

Hipismul a revenit la Ungheni. Sâmbătă, 28 mai, la Școala de Hipism din Ungheni, după o pauză de doi ani, s-a desfășurat cea de a III-a ediție a Cupei „Iacob Ciachir”, dedicată celui care a fondat ferma de cai, celui care a susținut și promovat hipismul la Ungheni – Iacob Ciachir.

În semn de recunoștință, la inițiativa lui Ion Poia, consilier municipal și a JCI Ungheni, a luat naștere acest eveniment în memoria lui Iacob Ciachir. „Entuziasmul respectiv să-l păstrați ani la rând, iar noi, autoritățile, vă vom fi alături”, s-a adresat organizatorilor Tatiana Lazăr, vicepreședinta raionului Ungheni.

„Acest eveniment este despre implicare, iar primăria va susține inițiativele societății civile. Este foarte important să susținem acești oameni minunați care se implică foarte activ în viața orașului nostru”, a completat-o și Dionisie Ternovschi, viceprimarul municipiului Ungheni.

A fost un spectacol pe cinste, la care au participat 36 călăreți din Ungheni și Chișinău, 15 cai și sute de spectatori. Cu toții au primit, pentru participare trofeul evenimentului. „Ediția din acest an s-a dovedit a fi una de succes, iar drept dovadă este numărul mare de participanți, dar și spectatori, comparativ cu anii precedenți”, ne spune Ion Poia.

Prezenți la eveniment au fost deputați din Parlament, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai JCI din Republica Moldova. „Acest eveniment este despre pasiune, despre pasiunea celor care iubesc sportul, despre pasiunea celor care iubesc hipismul, despre pasiunea celor care își dedică tot timpul, efortul pentru a crește o generație sănătoasă și limpede la minte”, a menționat deputata Olesea Stamate.

De notat că ultima competiție de hipism la Ungheni a avut loc în 1988. Iar tinerii de la JCI au decis să rernască tradiția și au organizat, în 2018, o nouă competiție, care are menirea să-l readucă în memoria unghenenilor și pe cel ce a fost Iacob Ciachir.

Un reportaj foto de la eveniment puteți vedea AICI, iar un video de la eveniment puteți vedea AICI. 

Obstacol…

Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *