Sărbătoarea Fagului a ajuns la cea de a X-a ediție

Sursa: Secția Cultură Ungheni

O nouă ediție a Sărbătorii Fagului a fost organizată în inima codrului, la tabăra de odihnă Rădenii Vechi din Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului”. Evenimentul a avut loc duminică, 29 mai și a delectat vizitatorii cu cântece și voie bună.

La eveniment au fost prezente formații folclorice de amatori din țară şi din raion, meșteri populari, albinari şi producători autohtoni.

Potrivit organizatorilor a fost o zi de recreere pentru toți cei care iubesc natura, frumosul şi tradițiile neamului. Iar cei care au dorit să regăsească gustul copilăriei au avut parte de degustări cu bucate tradiționale, miere, sucuri ca la codru.

Cei prezenţi au avut parte de un program divers: Târgul codrenilor, spectacole artistice, expoziţii, degustări de produse tradiţionale.

În cadrul acestei sărbători a avut loc închiderea Taberei de Cioplitori, unde au fost premiați cei 3 cioplitori, participanți ai taberei, târgul codrenilor cu participarea meșterilor populari și a albinarilor, expoziție de bucate traditionale, spectacol folcloric, spectacol artistic susținut de Brass Band, atelier demonstrativ al ”Albinuțelor ” de la Centru Cultural Multifuncțional ”Regina Maria” și excursii ghidate prin rezervație.

Evenimentul a fost organizat de către Secţia Raională de Cultură şi Turism în colaborare cu Rezervaţia Naturală “Plaiul Fagului” sub egida Consiliului Raional Ungheni.

Editor: Gabriela Boxan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *