VOX-uri. Ce ne-a învățat pandemia de Covid – 19 timp de doi ani?

Izolare și frica de a nu contracta virusul SARS-CoV-2, restricții și pierderea de vieți omenești, purtarea măștilor și distanțarea socială, teste și vaccinuri… Asta am auzit foarte des timp de doi ani – o perioadă în care pandemia și-a lăsat dur amprenta asupra vieții noastre cotidiene. După doi ani de stare de urgență în sănătate publică, în sfârșit, aceasta a fost anulată.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a luat o decizie în acest sens vineri, 15 aprilie, având în vedere că în ultimele două luni, incidența cazurilor noi de COVID-19 a scăzut de la 754 la 34 de cazuri, la 100 de mii oameni. Chiar a doua zi au fost eliminate toate restricțiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Masca de protecție nu mai este obligatorie, dar este recomandată în spațiile închise și transportul public. La fel, este important să fie respectate regulile de igienă a mâinilor și a celor de igienă respiratorie, și să fim responsabili în cazul apariției simptomelor de infecții respiratorii.

I-am întrebat pe unii locuitori din Ungheni ce lecții au învățat în pandemie, dar și despre fricile lor legate de COVID-19.

 

Tatiana Tesliuc

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *