Un gest impresionant, venit din partea unei petreștence, pentru copiii de la Centrul ftiziopneumologic de reabilitare din Cornești

În prag de sfintele sărbători pascale, cei 56 de copii de la Centrul ftiziopneumologic de reabilitare din orașul Cornești se vor bucura de cadouri ce vin tocmai din Marea Britanie.

Acest lucru va fi posibil grație implicării unei moldovence, Lilia Bereghici – Woodhouse, originară din Petrești, stabilită în Marea Britanie de 20 de ani.

Săptămâna trecută a făcut un apel pe Facebook precum că vrea să ajute copiii din cadrul acestui centru. „Momentan sunt 56 de copii care au nevoie de lenjerie, șosete, papuci, dar și alte lucruri de bază. Aș vrea să-i ajutăm, deoarece o bancnotă de 20 de lire de aici, poate face un lucru uriaș pentru copiii de acolo”, a scris ea în apel.

A postat o listă a tuturor copiilor care se află în centru, vorbind de sex și vârstă, și le-a sugerat prietenilor englezi pe care îi are, să „adopte” câte un copil, cumpărându-le astfel tot ceea ce consideră necesar pentru acel copil și să le împacheteze pe toate într-o singură cutie. „12 ore mai târziu, apelul meu a fost auzit și deja aveam aproapte toate pachetele pregătite”, ne spune Lilia Bereghici.

Pachetul va avea o greutate de 10 kilograme și va conține jucării, haine, rechizite, papuci de interior, articole de igienă, etc. „Din păcate nu putem să includem încălțăminte, pentru că fiecare copil e diferit, dar vom găsi noi soluție”, spune petreșteanca.

În scurt timp, Lilia speră să poată trimite toate pachetele spre Centrul din orașul Cornești, astfel ca acei copii să se bucure de cadouri cât mai curând posibil. Cea care o va ajuta cu distribuirea, va fi chiar sora ei mai mare, Nina. „Copiii englezi le-au scris copiilor de la Cornești și câte o scrisoare, iar eu le-am tradus. Ei sunt tare bucuroși că ar putea ține legătura pe viitor”, a mai spus Lilia.

Am întrebat-o, desigur, ce a determinat-o să facă acest gest pentru acești copii. „După ce am fost implicată și încă mai sunt, în a ajuta refugiații ucraineni, m-am gândit cum aș putea să-i ajut și pe oamenii din Moldova. M-am gândit anume la acești copii, după ce sora mea a fost acolo și mi-a povestit despre acest Centru. Mi se rupe inima când știu că există atât de mulți oameni care nu au cele mai simple lucruri”, explică Lilia.

„Un proverb spune că poți scoate moldoveanca din Moldova, dar Moldova din ea – nu, iată și la mine e cam tot așa. Sunt foarte norocoasă pentru că am această rețea de prieteni și familia în jurul meu, care mă susțin în orice inițiativă”, a mai adăugat Lilia Bereghici – Woodhouse.

Lilia Bereghici avea 21 de ani când a plecat în Marea Britanie cu scopul de a-și completa proiectul studențesc, după care avea de gând să se reîntoarcă acasă. Au trecut 20 de ani de atunci și nu s-a mai întors. Este profesoară de clasele primare, iar cei care s-au implicat în campanie sunt, în mare parte, părinții elevilor ei. „Marea Britanie m-a cucerit cu oamenii prietenoși și căldura lor sufletească”, a conchis ea.

Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *