Un deputat s-a autosesizat în privința celor două viitoare absolvente ale Liceului „Vasile Alecsandri” din Ungheni

Deputatul PAS, Eugeniu Sinchevici s-a autosesizat în privința celor două viitoare absolvente ale Liceului „Vasile Alecsandri” din Ungheni, Dana Mihăilă și Gabriela Chirilovici care, printr-o postare pe rețelele sociale și-au arătat indignarea referitor la sistemul de învățământ din Republica Moldova,m dar și organizarea olimpiadelor. Indignarea lor poate fi citită AICI. 
„Împreună cu Marcela Nistor și Ana Calinici, am primit astăzi (n.red. 5 aprilie)  în audiență două eleve harnice, Dana Mihăilă și Gabriela Chirilovici, olimpice dea lungul timpului atât la nivel național cât și la nivel internațional. În cadrul discuției au fost semnalate multe probleme ce țin de modul de organizare a olimpiadelor la Limba și Literatura Română. În acest context am depus un demers la Ministerul Educației, prin care cerem următoarele:
1. Asigurarea accesului elevilor la propriile lucrări, în cadrul procedurii de contestare (eventual, lucrările scanate, online)
2. Remiterea, către elevilor ce au depus la contestare, a notelor informative, redactate de către Comisia de contestații, vizavi de rezultatul examinării contestațiilor depuse, inclusiv argumentarea eventualelor depunctări la itemii menționați în cererea de contestare.
3. Expedierea la adresa eugeniu.sinchevici@parlament.md a unei copii a Regulamentului în vigoare cu privire la concursurile și olimpiadele școlare.
După ce vom primi regulamentul, vom veni cu o serie de propuneri de îmbunătățire a acestuia alături de comunitatea de elevi olimpici”, a scris dânsul pe pagina sa de Facebook.
Deputatul a trimis și o solicitare către Anatol Topală, ministrul Educației și Cercetării.

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *