Agenția de Mediu lansează campania „Miercurea Verde”

Imagine simbol

Agenția de Mediu lansează campania „Miercurea Verde” prin care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasarea la serviciu.

Întru îmbunătăţirea calităţii aerului, Agenția de Mediu, la inițiativa directorului, domnului Gavril GÎLCĂ, lansează campania „Miercurea Verde” – o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul auto, prin renunţarea la automobil în favoarea transportului alternativ. Cel mai răspândit mijloc de mobilitate alternativă este bicicleta, însă aici se încadrează și mersul pe jos, dar și utilizarea rolelor, trotinetelor, skateboard-urilor și altor tipuri de acest fel.

Gavril Gîlcă, directorul Agenției de Mediu a declarat că „În fiecare miercuri, angajații Agenției de Mediu vor lăsa mașina acasă și vor alege mijloace mai puțin poluante, fie bicicleta, trotineta sau mersul pe jos. Sper ca această măsură să fie un exemplu pentru toţi membrii comunităţii, un model de urmat şi de alte instituţii, astfel încât efortul de limitare a emisiilor nocive pentru mediu să devină o obişnuinţă firească pentru toată lumea”.

Agenția de Mediu, vine cu un îndemn către toți membrii comunităților, de a se alătura campaniei #MiercureaVerde, de a lăsa automobilele acasă o zi pe săptămână, înlocuindu-le cu mijloacele de transport alternativ cu zero emisii!

Actualmente, în Republica Moldova transportul auto este una dintre cele mai importante surse de poluare ale aerului atmosferic cu substanțe toxice

Notă: Anual în municipiul Ungheni este marcată ziua internaţională fără maşini, zi în care unghenenii renunță la automobilele personale în favoarea bicicletelor. Menționăm că în scurt timp în orașul Ungheni va începe construcția a circa 12 kilometri de piste pentru bicicliști: pe străzile Națională și Romană, cu ramuri spre sectorul Dănuțeni, pe strada Petru Rareș(Secția de înmatriculare a mașinilor) și spre sectorul Berești, pe strada Decebal până la Scuterceni. Pistele vor fi paralel cu trotuarele, pentru o siguranță mai mare a bicicliștilor.

Editor: Gabriela Boxan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *