Tatiana Tesliuc: Doar aerul e încă gratis! Că în rest…

Scumpirea galopantă la care asistăm de ceva vreme, a venit exact ca un duș rece: neașteptat și stresant. Acest val al scumpirilor este la greu resimțit de către toți, indiferent de bugetul pe care are. Realitatea dură a prețurilor majorate, de care ne ciocnim zi de zi, ne afectează calitatea vieții, și așa știrbă.

Acum, nu se mai face diferență de faptul că, dacă trăiești la sat, înseamnă că te descurci mai bine față de cei de la oraș. Nici pe departe! Acum și viața de la țară e foarte scumpă. Nu te mai salvează găina din coteț și pătrunjelul din grădină. Nu mai e cum a fost odată ca să te hrănești din grădina ta… Nici pământul nu mai este la fel de rodnic, încât să ne ofere, cu generozitate, recoltă bogată.

Am ajuns să trăim, pardon, să supraviețuim într-o perioadă în care scumpirile se țin lanț, zilnic! Și e, pe bună dreptate, de groază… Te întrebi, dar oare ce va fi mai departe? Unde vom ajunge cu așa tempou rapid de scumpiri? Pur și simplu, ajungi să te întrebi cât timp o să mai facem față. De regulă, suntem un popor răbdător, care încearcă să rămână optimist, în pofida tuturor greutăților care se abat asupra noastră. Cu toate acestea, totul are o limită, cât de răbdători și optimiști n-am fi.

Nu trece o zi fără să nu ne înfricoșăm de prețurile exorbitante pe care le afișează stațiile de carburanți. Deja scoatem din buzunar cu câțiva lei în plus pentru a circula cu transportul național și interraional. Am omis ceva? Da, am uitat să menționez că ne mai așteaptă o scumpire, se vorbește despre o majorare de tarif și la curentul electric… și cel mai probabil, chiar așa și va fi, începând cu luna aprilie. Așadar, pe fundalul acestei scumpiri, ne mai așteptăm să crească, inevitabil, iar costurile.

Dar mâncarea? Prețurile la absolut toate produsele alimentare, începând cu produse lactate și derivatele, cele de origine animală, legumele și fructele, peștele, ouăle, uleiul, crupele – unde nu te întorci, cifrele vorbesc de la sine.

Până și prețurile la „pâinea noastră cea de toate zilele” au crescut. Normal că, de unde ai, de unde nu ai, dar pe masă tot trebuie să pui. Ce folos că acum rafturile magazinelor sau tarabele piețelor stau doldora de produse, dacă situația din portofel e critică?

Am impresia că ne zbatem de ceva timp ca peștele pe uscat. Căutăm soluții la probleme, însă, pe alocuri, suntem depășiți de situație. Și e din ce în ce mai rău.

Supărările oamenilor sunt pe bună dreptate, fondate! Cum să faci față acestor scumpiri, care s-au prăbușit toate odată, fix ca o avalanșă? Totul, dar chiar totul s-a scumpit! Nu plătim doar pentru aer. Deși, de doi ani inspirăm aerul prin mască, dar măcar un lucru e cert: la sfârșitul lunii măcar, nu trebuie achiți factura.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *