Ziua comemorării victimelor foametei organizate va fi marcată în cea de-a treia sâmbătă din aprilie

Imagine simbol

În cea de-a treia sâmbătă din luna aprilie vor fi comemorate victimele foametei organizate din 1946-1947, în acest sens a foste elaborat un proiect de hotărâre care prevede modificarea Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă din Republica Moldova.

Această zi va fi dedicată evenimentelor tragice provocate de foametea organizată, care a răpus peste 200 de mii de vieți.

Potrivit președintei Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei: „Comemorarea victimelor acestui fenomen cumplit va contribui la recunoașterea adevărului istoric, lucru foarte important prin restabilirea memoriei colective a poporului nostru”.

Fenomenul foametei organizate a dus la lipsa completă de produse de hrană normală pentru o populație foarte numeroasă şi la consumul de plante și subproduse agroindustriale dăunătoare sănătății ceea ce a provocat o mare creștere a morbidității

În primăvara acestui an, se împlinesc 75 de ani de la înregistrarea celui mai mare număr de victime ale foametei din perioada anilor 1946-1947.

Editor: Gabriela Boxan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *