Bucurie mare în ochii copiilor refugiați la Călărași. O fundație le-a oferit mai multe daruri

Fundația pentru Copii Pestalozzi a livrat, recent, un lot de ajutoare Centrului de plasament temporar pentru refugiaţi din Călăraşi. Fundația este una elvețiană și din anul 1946 promovează pacea, toleranța și educația interculturală.

Valoarea totală a donației ajunsă la Călărași se ridică la peste 160 de mii de lei, iar printre bunurile oferite s-au înscris: saltele, prosoape, lenjerie pentru pat, perne, plapume, scutece, detergenți, produse de igienă, rechizite, dar și multe jucării.

La Centrul de plasament, copiii au fost mai mult decât fericiți în acea zi. Și cei mici și cei mai măricei au înconjurat nerăbdători cutia uriașă ce ascundea în ea o parte dintre jucăriile aduse de oaspeții de la Chișinău. Fiecare și-a ales jucăria după bunul plac, iar scânteile din ochișorii lor puteau fi lesne observate. Mulțumirile, aplauzele și chicotelile de bucurie nu au contenit să curgă.

Potrivit Nataliei Balta, reprezentantă pe țară a Fundației pentru Copii Pestalozzi care a vizitat la data de 31 martie orașul Călărași, conținutul lotului a fost selectat în urma studierii mai detaliate a necesităților refugiaților din Ucraina cazați în centrul de plasament temporar din Călărași.

”Munca care a fost depusă până la acest moment a durat vreo două săptămâni, timp în care, împreună cu colega mea Olga Morozan, am studiat necesitățile persoanelor din centrul pentru refugiați pentru a oferi anume acele produse care sunt necesare. Ne face plăcere să vedem roadele muncii depuse până acum”, a declarat Natalia Balta în cadrul unei întâlniri ce a avut loc în aceeași zi cu conducerea orașului. De altfel, fundația și primăria au și semnat la data respectivă un acord de parteneriat.

Reprezentanții Fundației pentru Copii Pestalozzi au promis să revină la Călărași cu sprijin, în cel mai scurt timp. Aceștia au dat asigurări că lucrează la un proiect și mai mare, pentru a ajuta refugiații din Ucraina. În special, ajutorul va consta în dotarea sălilor de joacă pentru copii de la centrul de plasament, amenajarea unei săli de studiu, oferirea de mobilier pentru sala de joc, covoare, dar și alte atribute pentru a crea spații prietenoase pentru copiii plasați aici.

Natalia Balta a lăudat deschiderea autorităților de la Călărași în colaborarea cu fundația.  ”Ne place să lucrăm cu cei deschiși, responsabili și bine organizați”, a mai adăugat dânsa.

La rândul său, primarul Ion Olari a promis să aibă grijă de continuarea relațiilor de prietenie și conlucrare fructuoasă cu fundația, mulțumind pentru suportul acordat. De menționat că anul trecut, aceeași fundație a oferit unui grup de romi din orașul Călărași un Program de alfabetizare, care s-a desfășurat în cadrul proiectului „Sprijin social și educațional pentru copii romi de la treapta preșcolară și primară pentru integrarea cu succes în sistemul de învățământ general”.

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *