Satele Bravicea și Onișcani mai curate. Gunoiștile din aceste două localități au fost amenajate

Sursa foto: https://www.facebook.com/PNUDMoldova

Gunoiștile din Bravicea și Onișcani au fost amenajate. Săptămâna trecută, angajații instituțiilor publice din aceste localități, împreună cu elevii, dar și reprezentanți ai organizațiilor de mediu, partenere a proiectului PNUD (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare), au îngrădit și amenajat gunoiștile din sate. Totodată teritoriile din jurul acestora au fost salubrizate.

Iar pentru ca acțiunile de salubrizare să fie durabile, au fost plantaţi în jurul gunoiștilor și peste 3800 de puieți de glădițe.

Astfel, pentru a da o mână de ajutor au venit 60 de elevi ai Gimnaziului „Ștefan cel Mare” din Bravicea împreună cu diriginții, dar și angajați ai instituțiilor publice din localitate, scrie ziarul local „Curierul de Bravicea”.
Voluntarii au primit tricouri, chipiuri, mănuși, saci, apă, iar ulterior și diplome, pentru implicare. Acestea au venit din partea voluntarilor – reprezentanți ai organizației neguvernamentale care a coordonat acțiunea.

„Acest proiect implică un aspect important al vieţii umane ca o necesitate primară, care este gestionarea neîntreruptă a deşeurilor solide şi va asigura protecţia mediului nu numai în comună dar şi în raion. De asemenea va avea un impact pozitiv asupra stării mediului ambiant, sănătăţii populaţiei şi aspectul localităţii care constituie viitorul unei societăţi puternice”, scrie și Gheorghe Grecu, primarul de Onișcani, pe rețele.

De menționat că acțiunile de salubrizare și plantare au fost realizate cu ajutorul financiar al Suediei, oferit în cadrul proiectului PNUD ”Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, care are scopul să sporească reziliența comunităților la schimbările climatice şi să reducă riscurile dezastrelor și să contribuie la dezvoltarea durabilă a lor.

În total, 30 de comunități din raioanele Nisporeni, Călărași, Basarabeasca, Leova, UTA Găgăuzia, zona de securitate (raionul Dubăsari) și regiunea transnistreană beneficiază de astfel de granturi.

Editor: Gabriela Boxan

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *