Familiile din Călărași și Ungheni, care găzduiesc refugiați ucraineni, au primit ajutoare din partea Federației Internaționale de Cruce Roșie

În orașul Călărași

Pe 8 aprilie, la Primăria orașului Călărași s-au adunat reprezentanți ai celor 25 de familii din oraș care găzduiesc la moment refugiați ucraineni. Oamenii au primit din partea delegației Federației Internaționale de Cruce Roșie pachete igienice și plapume. Valoarea fiecărui colet distribuit se estimează la 1060 de lei.

Potrivit Ninei Tatarciuc, președintele filialei Călărași a Societății Naționale de Cruce Roșie, în lunile aprilie și mai în toate satele din raionul Călărași se va oferi sprijin pentru familiile care au adăpostit refugiați. ”Listele acestor familii au fost coordonate în prealabil cu Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei Călărași. Ajutoarele au ajuns la destinație în strictă concordanță cu aceste liste”, ne-a spus Nina Tatarciuc.

Persoanele care au beneficiat de sprijinul de la Crucea Roșie au mulțumit pentru gest și au recunoscut că chiar aveau nevoie de asemenea articole.

Până la data de 11 aprilie în raionul Călărași au fost adăpostiți 1172 de refugiați, dintre care în orașul Călărași s-au oprit 206 persoane, restul fiind adăpostiți în localitățile din întreg raionul. La această dată, 519 refugiați ucraineni mai era încă  în familiile călărășenilor, restul 653 fiind deja plecați.

Totodată, în data de 9 aprilie, Elena Gavrișov, șefa filialei de Cruce Roșie Ungheni a mers, împreună cu reprezentanții Federației Internaționale de Cruce Roșie la Sculeni pentru a oferi ajutoarele primite pentru cele 15 familii care au în gazdă refugiați ucraineni. „În scurt timp, voi ajunge în toate satele unde familiile au în gazdă refugiați”, ne spune Elena Gavrișova. De menționat că în raionul Ungheni, sunt, în total 64 de astfel de familii.

Aceste ajutoare au venit din partea Crucii Roșii din Portugalia. Daniela Șevciuc, coordonatoare națională de

programe a Crucii Roșii din Moldova spune că urmează ca Crucea Roșie din Moldova să primească ajutor și de la alte societăți internaționale. „În curând vom primi un lot destul de mare de ajutor umanitar din partea Semilunii Roșii din Turcia. Sunt partenerii noștri de încredere cu care avem o colaborare destul de strânsă de-a lungul anilor”, a spus dânsa.

La Sculeni

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *