În vară, tabăra „Romaniţa” de la Oricova își va redeschide ușile pentru copii

Imagine simbol: suntparinte.md

În acest an, odihna de vară a copiilor în taberele de odihnă va fi reluată. Și asta după ce în perioada pandemică din anii 2020-2021 taberele din țară nu au activat.

Imediat după ce Ministerul Eduicației a anunțat despre acest lucru, angajații Direcției Învăţământ Tineret şi Sport din Călăraşi au întreprins o vizită la unica tabără din raionul Călărași – Romanița. Astfel grupul de lucru, responsabil de organizarea odihnei de vară, s-a deplasat pentru a evalua care este starea lucrurilor şi pentru a elabora un plan de acţiuni care vor facilita deschiderea sezonului estival.

„Tabăra ne-a întâlnit prietenos, cu primele flori de primăvară. Şi am mai simţit… este dornică de copii. Vom reuşi sa realizăm tot programul organizaţional pentru a oferi copiilor din raion oportunitatea odihnei de vară”, a scris Elena Gonța, șefa Direcției pe rețelele sociale.

De subliniat că și la Ungheni există o singură tabără – Codreanca, din orașul Cornești. Ea a rămas unica tabără de odihnă pentru copii din raion, după ce, în 2018, cea mai veche și renumită tabără – ”Pro Sănătate” de la Rădenii Vechi, a fost vândută de către Uniunea Teritorială a Sindicatului ”Agroindsind”, căruia îi și aparținea, Consiliului Raional în contul datoriilor.

Iar tabăra ”Plus Armonie” din orașul Ungheni, care a aparținea primăriei, a fost închisă, pentru că edificiul în care funcționa aceasta a fost reconstruit pentru redeschiderea grădiniței „Delia” din sectorul Ungheni Vale

Anul acesta, costul maxim al unui bilet în tabere va fi mai mare cu 47% față de anul 2019. Potrivit unui proiect al Ministerului Educației și Cercetării, costul pentru o zi în tabăra de odihnă și întremare a sănătății s-a majorat de la 211  la 310 lei. Totodată, costul pentru o zi în tabăra școlilor sportive a crescut de la 51 la 370 de lei, transmite IPN.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *