Festivalul „CA LA CARTE” organizat la Călărași

Sursa foto: Festivalul "CA LA CARTE", Călăraşi

La Călăraşi se dă startul Festivalului „CA LA CARTE”. Organizatorii, primăria Călărași, prezintă un şir de evenimente care urmează să ducă călărășenii pe tărâmul infinit al cărţilor.

Primul pas în cadrul festivalului va fi lansarea clubului „Turnul de Cărţi”, care va avea loc pe 26 aprilie. Şi va continua cu o conferinţă de carte, activităţi şi jocuri pentru copii, târg de carte, spectacole, expoziții de carte, concurs de desen, expoziţie de desen, excursie pentru premianţii concursului de desen, etc. Festivalul va culmina cu vizionare de filme ecranizate după cărţi.

Potrivit organizatorilor, festivalul de la Călărași „CA LA CARTE” vine în contextul Zilei Internaționale a cărții și a drepturilor de autor sau Ziua Internațională a Cărții care se sărbătorește anual pe 23 aprilie și este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în 1995.

De asemenea, 23 aprilie marchează trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d’Aurevilly (1889) și poetul englez Rupert Brooke (1915).

Editor: Gabriela Boxan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *