30 de mii de lei pentru susținerea inițiativelor tinerilor din Ungheni

Imagine simbol

Consiliul Raional Ungheni va beneficia de un grant în valoare de 30 de mii de lei, pentru susținerea programelor raionale, banii sunt destinaţi organizațiilor de tineret și grupurilor de inițiativă ale tinerilor. Scopul inițiativei este de a susține activismul civic al tinerilor la nivel de comunități.

Această finanțare este acordată autorităților publice locale care sunt parte a Programului de dezvoltare a Centrelor de tineret și susțin anual inițiativele tinerilor prin programe de finanțare nerambursabilă.

„Ministerul Educației și Cercetării va coordona și monitoriza realizarea Programelor de granturi locale, alocând resursele financiare necesare implementării, după recepționarea solicitărilor de finanțare. Totodată, Ministerul Educației și Cercetării îndeamnă autoritățile administrației publice locale să beneficieze de finanțarea acordată, iar tinerii să elaboreze propuneri de proiecte concentrate pe rezolvarea unor provocări comunitare și locale și să beneficieze de finanțarea nerambursabilă”, se arată într-un comunicat de presă pe site-ul oficial al Gurvenului.

În total, 21 de autorități ale administrației publice locale sunt parte a Programului. Iar suma toală alocată de către Ministerul Finanţelor este de 1 milion de lei.

Editor: Gabriela Boxan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *