Primarul de Ungheni a participat la Forumul ONU al Primarilor de la Geneva

Primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, a participat, în perioada 4-5 aprilie, la Forumul ONU al Primarilor de la Geneva, ediția a II-a, organizat de Departamentul Unitatea de Dezvoltare Urbană, Locuință și Gestionarea Terenurilor din cadrul Comisiei Economice Europene a ONU (UNECE).

În ziua de 4 aprilie, în cadrul sesiunii nr. 2, cu genericul: „Spații publice vibrante, orașe verzi, ecologice – soluții de bază”, dânsul a avut o intervenție, vorbind despre dezvoltarea municipiului Ungheni, bazată pe soluții verzi, ecologice; a prezentat trei istorii de succes ale Ungheniului: Parcul „Micul Cluj”, Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria” și Stadionul Central. Totodată, a vorbit despre viziunea municipalității asupra dezvoltării de mai departe, astfel ca Ungheniul să devină un oraș inteligent (SMART), cu spații publice vibrante și o populație activă, care se implică.

De notat că acest forum reunește primari din orașele mari din Europa, America de Nord, Asia Centrală și Caucaz. Alexandru Ambros este unicul primar din Republica Moldova, care a participat la cea de-a doua edție a forumului respective, după ce, la prima ediție, a participat primarul Chișinăului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *