Eforturi conjugate în prag de Ziua Internațională a Păsărilor, sărbătorită la 1 aprilie

Un atelier de creație, organizat de Direcția Cultură și Turism Călărași, a atras luni, 28 martie, mai multă lume în curtea Școlii de Arte ”George Enescu” din orașul Călărași.

Participanții au lucrat de zor pentru a vopsi 40 de hrănitoare din lemn pentru păsări. Alături de viitorii pictori care învață la Școala de Arte, la atelier au luat parte copiii refugiaților ucraineni plasați la Centrul de plasament temporar pentru refugiați din Călăraşi.

Pe sticlele goale copiii au desenat de toate: flori, păsări, inimi, curcubeie, etc. De departe, lucrările în galben și albastru realizate de către micuții ucraineni, au fost cele mai emoționante și au atras toate privirile. De altfel, din desenele executate luni la Călărași, un lucru este clar: toată lumea visează la pace.

Pe lângă desenele lucrate sârguincios pe sticlă, copiii au realizat picturi cu cretă pe asfalt, iar pe un perete din curtea școlii, din desene mai mici, participanții au scris cuvântul ”pace” în ambele limbi: română și ucraineană.

”Emoțiile au fost vizibile, copiii au socializat între ei și au făcut schimb constant de zâmbete, convinși fiind că mesajul lor va ajunge la inimile tuturor”, a declarat Ana Caraman, profesoara de pictură care a facilitat atelierul, alături de alți colegi.

Iar pe 1 aprilie, de Ziua Internațională a Păsărilor, aceste hrănitoare pentru păsări și-au găsit locul printre ramurile mai multor copaci din Călărași. Și de această dată copiii de la Centrul de plasament temporar pentru refugiaţi din Călăraşi au dat o mână de ajutor pentru a le umple cu semințe și a le monta. Pentru gestul lor, aceștia au fost răsplătiți cu daruri oferite cu generozitate de EduJoc – Jucarii educative

Acum așteptăm păsărele să savureze din boabele pregătite special pentru ele de călărășeni!

Donația de chituri pentru hrănitori a fost făcută Direcției Cultură și Turism de către Ecopresa- platformă media creată de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Moldova, fiind realizate manual de EduJoc – jucării educative. La Călărași, chiturile au fost montate, vopsite, dotate cu farfurioare pentru semințe, iar sticlele colectate de prin oraș, după ce au fost ornamentate, s-au umplut cu fel de fel de semințe numai bune de savurat de păsări.

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *