De Ziua Mondială a Sănătății, elevii de la Colegiul de Medicină au îndeamnat unghenenii la un mod de viață sănătos

Viitoarele cadre medicale au organizat joi, 7 aprilie, o amplă campanie de informare în contextul marcării Zilei Mondiale a Sănătății.

Elevii de la Colegiul de Medicină din Ungheni au oferit trecătorilor câte un măr, o sticlă cu apă, sau o mască, dar și pliante informative, venind, totodată și cu mesaje privind modul sănătos de viață. „Noi, elevii Colegiului de Medicină Ungheni, vă oferim un măr și luați aminte: un măr pe zi dăruiește multe vitamine și ține medicul la distanță, întărește imunitatea și vă ferește de multe boli”, a spus unui trecător, o voluntară, oferindu-i un măr.

Punctul de pornire a fost scuarul „Grigore Vieru”, ulterior elevii au cuprins și zona din imediata apropiere a acestuia.

„Ne dorim să avem familii sănătoase, copii sănătoși, vrem să ne implicăm în multe activități, însă pentru acest lucru este nevoie de sănătate. De aceea, mesajul instituției noastre este să avem grijă de sănătatea noastră, dar și a celor din jur”, a afirmat Doina Rusu, șefa secției Educație la Colegiul de Medicină din Ungheni.

Oamenii, cărora li s-a oferit sticla cu apă, mărul, pliantele informative, dar au și audiat mesajele venite din partea elevilor, s-au arătat încântați de gestul efectuat de către discipolii Colegiului de Medicină. Silvia Chirilovici, profesoară la Liceul „Vasile Alecsandri” a salutat inițiativa elevilor de la Colegiul de Medicină și a ținut să menționeze și despre importanța promovării unui mod sănătos de viață, cât și a unei educații alimentare atât în rândurile copiilor, dar și a adulților.

„Sunteți deosebiți prin faptul că sensibilizați opinia publică despre evenimentul de astăzi, zi în care este marcată Ziua Sănătății. Este extraordinar gestul făcut de către voi”, a spus și ungheneanca Rodica Lupu, care a primit de la elevi un măr.

La rândul ei, Nicoleta Cecan, elevă, dar și voluntară implicată în cadrul acestei campanii de informare, a îndemnat populația să se informeze la profilaxia diferitor maladii și să aibă grijă de sănătatea lor și a celor care-i încojoară. „Doar în așa mod, promovarea sănătății va avea continuitate, iar oamenii își vor schimba atitudinea pentru a duce un mod de viață cât mai sănătos”, a opinat, la final, tânăra.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *