O parte din locuitorii străzii Aurel David din Ungheni, se plâng de starea dezastruoasă a drumului

De ani de zile,  o parte dintre locuitorii străzii Aurel David se plâng de starea dezastruasă a drumului, menționând că sunt nevoiți, cu greu, să facă față acestei problemei. O porțiune de drum care este în pantă abruptă, pe timp ploios, spun ei, îngreunează accesul mașinilor, a cărucioarelor pentru copii, dar și mai grav, a ambulanțelor. Pe această porțiune de drum sunt șapte case.

Ce zic localnicii

Lidia și Vasile Munteanu locuiesc pe strada Aurel David de 50 de ani. Având deja o vârstă, uneori sunt nevoiți să beneficieze de serviciile ambulanței. Dar, dat fiind faptul că starea drumului este una deplorabilă, mai ales în condiții meteo neprielnice, soții afirmă că în asemenea cazuri, ambulanța este nevoită să staționeze mai departe de casa lor, acolo unde drumul este mai bun, iar medicii vin pe jos. „Străzile paralele, dar și cealaltă porțiune de drum de mai sus, s-au mai reparat cât de cât, dar porțiunea aceasta așa și a rămas de zeci de ani. Din 1971 trăiesc pe această stradă și nimeni din administrație nu s-a interesat să vină să vadă care este situația și să încerce să o repare”, ne spune Lidia Munteanu.

Un alt vecin, Oleg (dânsul nu a dorit să-i fie afișat numele complet), care și-a cumpărat o casă  cu doi ani în urmă, pe strada respectivă, afirmă că starea acestui drum demult nu mai prezintă o noutate. Fiind posesorul unui vehicul, bărbatul spune că greul începe atunci când plouă sau ninge. „Fiecare cârpește porțiunea de drum din fața casei așa cum poate… Cineva presoară niște tencuială rămasă de la demolarea unei construcți, alții mai aruncă câteva lopeți de pământ”, spune dânsul, după care adaugă „Este necesară repararea acestei porțiuni de drum. Credeți că îmi place să îmi stric mașina? Sau un copil, când se duce la școală, trebuie să încălțate ciubotele și să ajungă stropit de glod din cap până în picioare? Dar mi se pare că doar cu vorba o să rămânem…”, spune resemnat locuitorul.

Iar Natalia Diaconu, o mămică a trei copii, acum un an și jumătate, și-a cumpărat o casă pe strada Aurel David și planificase să își facă reparație în interior. Însă, s-a ciocnit de o problemă: casa este situată chiar în capătul străzii, unde porțiunea de drum este într-o stare deplorabilă. Astfel mașina încărcată cu materiale de construcție nu putea urca panta de drum, plină cu șanțuri, până în fața porții pentru a fi descărcate. Ca să dreagă cât de cât bucata de drum, a adus pământ și a nivelat puțin drumul, din banii proprii. „Acum, dacă este uscat, drumul cât de cât e practicabil, însă atunci când plouă sau ninge e foarte anevoios de urcat sau coborât. De mașini sau cărucioarele cu copii nici nu mai zic. Personal, îmi trebuie ajutor ca să ridic căruciorul în ogradă”, mai spune femeia.

Ce spun autoritățile

Despre starea porțiunii de drum, Natalia Diaconu a înaintat, în luna ianuarie a acestui an, un demers către primăria municipiului Ungheni pentru a examina starea drumului respectiv.

Răspunsul i-a venit în luna martie. Ion Gălușcă, viceprimarul municipiului Ungheni, a înștiințat-o că speciliștii din cadrul primăriei au făcut o evaluare a porțiunii de drum, confirmând astfel, starea deplorabilă a acestuia. „Vom stabili care este devizul de cheltuieli, după care va fi înaintat la una din ședințele consiliului municipal pentru a fi luată decizia finanțării executării de reparație a porțiunii de drum solicitată”, era specificat în răspunsul oferit.

Contactat de către Expresul, Ion Gălușcă a declarat că, înainte de a fi discutată problema la ședințele consiliului, este necesar de a găsi, mai întâi de toate, resursele financiare. Totodată, dânsul a dat garanții că această porțiune va fi reparată, evitând însă să ne dea o perioadă exactă. „Pe porțiunea de drum, care este în pantă abruptă, este necesar, mai întâi de toate, să fie construite canale de evacuare a apelor pluviale, iar mai apoi, reparația capitală a drumului”, a conchis dânsul.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *