Ajutor umanitar pentru familiile social vulnerabile şi refugiaţii din Frăsineşti şi Măcăreşti

Sursa: https://www.facebook.com/intern.co

Săptămâna trecută, la Frăsinești a ajuns un lot umanitar pentru toți cetățenii satelor Măcărești și Frasinesti. Acesta a fost o donație făcută de către Uniunea Bisericilor, la solicitarea lui Sergiu Manciu, președintele Asociației Obștești „Baștina Frăsinești”.

Lotul este conținut din haine și încălțăminte de mâna a doua, produse alimentare, dar și lenjerie pentru pat, cu o greutate totală de 1500 de kilograme.

Locuitorii satului Frăsineşti și Măcărești au fost invitați, printr-o postare pe rețelele sociale, în incinta Căminului Cultural, pentru a beneficia gratuit de haine și încălțăminte second hand, care erau destinate tuturor vârstelor, de la mai mic la mare. De asemenea și familiile de regufiați care sunt în localitate, au avut posibilitatea să beneficieze de haine, produse alimentare, și chiar perne și plapume.

„Am aflat de pe rețelele sociale despre acest ajutor și am mers și eu acolo”, ne povestește Zinaida Boxan, o locuitoare a satului Frăsinești, după care mai adaugă: „Era foarte multă lume și răscoleau hainele și încălțămintea. Eu am luat haine pentru o rudă de a mea care a rămas foarte mulțumită”.

Potrivit lui Sergiu Manciu, lotul a a fost adus cu scopul de a ajuta familiile social vulnerabile din cele două localități, precum și refugiații stabiliți. „Acest lot are o valoare de 19 mii lei”, ne spune Sergiu Manciu, menționând că stocul este aproape epuizat. ”În cazul în care cineva mai vrea să beneficieze de produsele care au mai rămas, se pot adresa la grădinița din Frăsinești”, a mai spus dânsul.

Totodată, Sergiu Manciu a dat asigurări că după sărbătorile de Paște, prin intermediul Asociației va mai sosi un lot, doar ca de data aceasta vor fi exclusiv produse alimentare.

Editor: Gabriela Boxan

  


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *