Un ucrainean a fost reţinut la vama Sculeni pentru încercarea de a da mită

Un cetăţean ucrainean a fost reţinut la vama de la Sculeni pentru încercare de a da mită. „Pentru a i se facilita traversarea frontierei de stat”, a spus acesta.

Doina Șpac, angajată a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) a fost cea care a denunțat la organul de urmărire penală al Direcției Regionale Vest a IGPF faptul că un cetățean al satului Gherman, având în mașină doi cetățeni ucraineni, au vrut să treacă frontiera.

Urmare, după indentificarea facială după fotografia din pașaportului fiecăruia, documentele respective au fost supuse verificarii autenticității lor pentru autorizarea trecerii frontierei de stat a persoaneleor sus menționate. În rezultat, în interiorul unui pașaport a fost depistată o bancnotă de 100 de dolari. „Drept mită” a spus Doina Șpac.

Acesta dorea să traverseze frontiera de stat pentru a ajunge în Polonia iar dar din cauza că a parăsit Ucraina ilegal pentru a eluda înrolarea în armată a oferit mită. De asemenea, acesta a intrat ilegal și pe teritoriul Republicii Moldova.Bărbatului ucrainean i s-a întocmit proces verbal şi urmează a fi cercetat penal.

În cadrul audierilor, bănuitul și-a recunoscut pe deplin vinovăția.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *