Expresul.md – sub lupa Media Radar-ului. Credibilitatea site-ului a crescut

Expresul.md s-a aflat sub lupa Media Radar-ului al Centrului pentru Jurnalism Independent.

În perioada 22 – 25 februarie, două zile până și două zile după invazia trupelor ruse în Ucraina, portalul a fost monitorizat și evaluat, iar verdictul a fost – Portalul corespunde în mare parte criteriilor minime de credibilitate descrise de experții Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) în metodologia de monitorizare. Punctajul acumulat este – 44,5.

Menționăm că, credibilitatea site-ului Expresul.md a crescut, comparativ cu anul trecut. În luna februarie 2021, punctajul de credibilitate a fost 39, iar  în iunie 2021, credibilitatea site-ul a crescut la 43,35 puncte.

Punctele obținute, conform criteriilor de credibilitate:

Disponibilitate date de identificare – 5
Declarație politică editorial – 5
Norme profesionale asumate public – 5
Calitate produse mediatice – 24,5
Accesibilitate navigare (usability) – 5.

Media Radar oferă date privind gradul de credibilitate a portalurilor informaționale din Republica Moldova, care fac parte din mass-media on-line. Criteriile în baza căror se face evaluarea sunt stabilite în metodologia de monitorizare.

Conform Media Radar, monitorizarea se întemeiază pe următoarele principii de bază:
–  Principiul transparenței: metodologia și rezultatele monitorizării sunt făcute publice.
–  Principiul independenței: rezultatele monitorizării depind exclusiv de aprecierile autorilor acesteia, independenți de oricare factori de influență și independenți unii de alții.
–  Principiul obiectivității: rezultatele monitorizării reflectă situația subiectului evaluat conform criteriilor prestabilite și nu depind de voința autorilor monitorizării. Autorii monitorizării posedă cunoștințe și calificări corespunzătoare.
Monitorizarea are drept scop să determine gradul de credibilitate al fiecărui subiect în urma evaluării făcute în conformitate cu criteriile metodologiei de monitorizare.

De notat că cel mai mare punctaj de credibilitate îl are Agora.md – cu 47,64 puncte, urmat de Ziarul de Gradă – cu 47,548 puncte și Teleradio Moldova cu 46,91 puncte. Expresul.md se află pe locul 10, privind credibilitatea, din cele 41 de site-uri evaluate.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *