Primăria municipiului Ungheni vine în ajutorul refugiaților din Ucraina

Chiar din primele zile ale războiului din Ucraina, Primăria municipiului Ungheni a creat o celulă de criză, pentru a veni în ajutorul refugiaților. Prin eforturile unor oameni dedicați, care muncesc absolut dezinterersat, făcând voluntariat, s-a reușit o colaborare frumoasă cu ONG-uri și nagenți economici din teritoriu, cu reprezentanții poliției, ai poliției de frontieră, cu oameni de rând.

În aceste zile, unghenenii au oferit pentru refugiați produse alimentare, haine, plapume și lenjerie, produse de igienă etc. Toate acestea sunt colectate la primărie și ulterior transmise refugiaților, familiilor care au în gazdă refugiați.

Primăria a pregătit peste 20 de locuri de cazare, zeci de ungheneni au primit refugiați în casele lor. Pentru a le readuce zâmbetul pe față copiilor ucraineni, Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria” le-a organizat acestora câteva spectacole.

Urmează noi acțiuni, care să le descrețească un pic frunțile celor care au fugit de urgia războiului și s-au oprit la Ungheni.

Centrul de apel oferă în permanență asistență informațională și coordonează acțiunile menite să-i ajute pe refugiați. Număr de telefon: 078201203.

Totodată, a fost deschis un cont bancar pentru donații pentru refugiați.
Date bancare
MF-Trezoreria Regională Centru, Primăria Ungheni
Cont pentru donații, refugiați
Cod fiscal: 1007601001787
Cod IBAN: MD12TRPDAD144114J11088AB
TREZMD2X

La începutul săptămânii trecute, în municipiul Ungheni erau înregistrați 218 refugiați, dintre care 99 de copii și 119 adulți, unii dintre ei cu dizabilități.

Doritorii de a oferi ajutor (plapume, produse alimentare: paste, orez, făină, ulei, ceai; produse de igienă: pamperși pentru copii, detergent, săpun, șampon etc.) pot să vină la primărie, unde toate acestea sunt colectate și transmise ulterior refugiaților.
Pentru informații suplimentare telefonați la: 0236 22577.

Mulțumim tuturor celor care nu au rămas indiferenți și au întins o mână de ajutor celor care trec prin clipe groaznice, care și-au lăsat în urmă casele și tot ce au agonisit o viață, privind cu lacrimi în ochi și inima strânsă de durere la tot ceea ce se întâmplă în țara lor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *