5 lei – noul tarif pentru o călătorie prin oraș, cu transportul public depășit de timp. Ce zic autoritățile

Imagine simbol
Imagine simbol

Oraşul Ungheni se confruntă cu o criză în rândul max-taxi-urilor pe care oamenii sunt nevoiţi să aştepte şi câte o oră în staţii. Iar la moment, oamenii sunt nedumeriţi de ce se construiesc staţii de aşteptare dar nu sunt schimbate şi maxi-taxi-urile care sunt vechi şi în număr foarte mic.

Potrivit autorităţilor municipale schimbarea transportului public urban este foarte complicată, întrucât acest domeniu nu e de stat dar este unul privat.

„Noi am reușit să obținem, de la partenerii noștri de dezvoltare, resurse financiare pentru amenajarea infrastructurii de transport, ceea ce e deja bine. Avem și o idee de parteneriat public-privat, la care lucrăm. Nu e simplu deloc. Sunt foarte multe probleme în acest domeniu, dar, cu timpul, vor fi soluționate”, au declarat acestea.

Menţionăm că, în rezultatul scumpirii carburanţilor, în urma solicitării celor trei prestatori de servicii de transport urban de călători din municipiul Ungheni, fost majorat tariful pentru transportul public.

Astefel prin decizia Consiliului Municipal Ungheni „Cu privire la aprobarea tarifului pentru prestarea serviciilor de transport auto de călători pe rutele municipiului Ungheni”, tariful pentru o călătorie în transportul urban de călători este de 5 lei, începând cu data de 14 martie.

Ultima modificare a tarifului a avut loc în 2008.

Editor: Gabriela Boxan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *