Numărul refugiaților din Ucraina aflați pe teritoriul Republicii Moldova este în scădere

Imagine simbol

Numărul refugiaților din Ucraina aflați pe teritoriul Republicii Moldova este în scădere, anunță Guvernul Republicii Moldova într-un comunicat. 

Începând cu 8 martie, Republica Moldova înregistrează o scădere a numărului de refugiați din Ucraina pe teritoriul său. Dacă pe 8 martie Centrul Unic de Gestionare a Crizei anunța despre un număr de 128.759 de refugiați, aatunci pe 14 martie, numărul total al cetățenilor din țara vecină este de 102.836.

Această tendință se datorează efortului de a ajuta cetățenii din Ucraina să ajungă în țări ale Uniunii Europene. De subliniat că refugiații sunt transportați pe cale rutieră, feroviară și aeriană către alte destinații. Astfel, în perioada 8-13 martie au fost efectuate 242 de curse cu autocarele și transportate peste 8.000 de persoane. Alte peste 4.000 de persoane din Ucraina au ajuns în România cu trenurile comerciale și cursa specială Căușeni – Chișinău – Iași, organizată de Centrul Unic de Gestionare a Crizei. De asemenea, în perioada 8-14 martie au fost organizate curse aeriene spre Israel, Bulgaria, Turcia și Germania, destinații spre care au călătorit peste 1400 de refugiați.

Guvernul menționează că cetățenii ajunși în Moldova din Ucraina continuă să plece spre alte destinații și cu automobilele personale sau sunt ajutați de cetățenii Republicii Moldova să treacă frontiera cu România.

NOTĂ: Dintre cei 102.836 de refugiați aflați azi în Republica Moldova, 48.405 sunt copii. În țară activează 96 de centre de plasament autorizate, 2 – adăposturi de urgență și centre organizate de Ministerul Afacerilor Interne. Mai mulți refugiați sunt cazați în pensiuni, hoteluri și casele cetățenilor Republicii Moldova. În centrele de plasament autorizate mai sunt peste 4.000 de locuri disponibile.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *