Pentru al treilea an consecutiv, Garderoba Socială vine în ajutorul persoanelor din Ungheni, inclusiv refugiați

Pentru al treilea an consecutiv, Garderoba Socială continuă să vină în ajutorul persoanelor social-vulnerabile din Ungheni, organizată, tradițional, de Junior Chamber International (JCI) Ungheni.

Startul a fost dat pe 18 martie, iar până în acest moment, potrivit organizatorilor, de haine au beneficiat peste 200 de persoane, printre care și refugiați din Ucraina.

Astfel, doritorii de a dona haine, dar și cei, care vor să-și aleagă diferite articole vestimentare o pot face până pe data de 5 aprilie, la magazinul „Bricone” de la periferia orașului Ungheni.

„A treia ediție este mai specială”, spune Ecaterina Moraru, directoarea de eveniment, explicând totodată și de ce: ”Această campanie va dura o lună, comparativ cu celelalte ediții, care se desfășurau doar două zile. Acum am hotrât să mărim durata evenimentului pentru ca un număr mai mare de persoane care au nevoie, inclusiv și refugiați, să poată beneficia gratis de articole vestimentare”.

Potrivit dânsei, în primele zile de la deschiderea Garderobei sociale, au venit și refugiații din Ucraina, iar plapumele și pernele au fost la mare întrebare. „Pe 21 martie au fost câteva grupuri de ucraineni care au solicitat anume aceste articole. Multe din aceste lucruri au fost luate, însă urmează ca stocurile să fie suplinite periodic”, afirmă Ion Budeanu, vânzător – consultant la Bricone, dar și membru JCI Ungheni.

La rându-i, Ecaterina Moraru spune că primește o satisfacție enormă atunci când oamenii, la final, ies cu pungile pline cu lucruri necesare de care o să se folosească.

Uneori, spune  ea, spațiul devine neîncăpător pentru persoanele care vin într-un număr tot mai mare pentru. „În aceste zile asistăm la un flux mare de oameni, unii vin, alții pleacă și ne bucurăm că putem să fim de ajutor”, spune Ecaterina. Doar în ziua de duminică, 20 martie, peste o sută de persoane au vizitat Garderoba socială și majoritatea și-au găsit ceea de ce au avut nevoie.

Printre suporturile de care erau agățate articolele vestimentare, am întâlnit-o pe Elena, o locuitoare a orașului Ungheni, ținând în brațe un bebeluș de câteva luni. Era ocupată să aleagă careva hăinuțe atât pentru micuț, cât și pentru ceilalți doi copilași de acasă.

Despre Garderoba Socială a auzit la biserica la care merge duminica. Astfel, după slujbă, a venit împreună cu soțul și cei doi băieți, luându-și lucruri mai mult pentru copii. A venit repetat și în ziua de marți. „Sunt multe lucruri bune. Aici am găsit diverse hăinuțe și pentru cel mic, dar și pentru ceilalți copii”, spunea femeia. Totodată Elena spune că are acasă niște hăinuțe pentru copii de vârstă mică, pe care nu le folosește și le va aduce la Garderoba Socială pentru a beneficia de ele altă mămică.

Pentru a acoperi stocul de haine până pe 5 aprilie, vor mai fi nevoie de donații din partea oamenilor. Astfel, organizatorii fac apel către oameni și-i îndeamnă să doneze articole vestimentare pentru a menține stocurile de haine încontinuu, iar oamenii nevoiași să poată beneficia de acest ajutor. „Practic, hainele pe care le ordonăm pe cuierașe, până seara se epuizează. Datorită faptului că s-a publicat anunțul despre eveniment, oamenii află și vin într-un număr mare, atât pentru a dona haine, cât și pentru a le lua”, a conchis Ion Budeanu.

Un articol despre ediția de anul trecut a Garderobei Sociale puteți citi AICI. 

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *