Peste 300 de persoane au beneficiat de haine de la Garderoba Socială

Sursa: Facebook
Sursa: Facebook

Garderoba Socială își continuă misiunea începută anul trecut, aflându-se, în acest an, la ediția a II-a. Astfel, la început de iulie, în jur de 300 de persoane social-vulnerabile din localitățile raionului Ungheni au beneficiat de articole vestimentare atât pentru maturi cât și pentru copii. „Ideea de anul trecut a fost una de succes, de aceea am decis să continuăm această inițiativă, deoarece lumea chiar s-a bucurat de haine”, o spune Ecaterina Moraru, directoare de eveniment.

Inițial, Junior Chamber International Ungheni (JCI) a lansat un apel către toți cei care dețin în garderoba proprie haine pe care nu le mai poartă din varii motive, să le doneze la cele punctele de colectare stabilite.

În rezultat, holul Palatului de Cultură a fost arhiplin de obiecte vestimentare colectate de la persoane care au decis să se implice în acest act de caritate. „Mi-a plăcut experiența din acest an, a fost o rotație continuă și interesantă: oamenii luau haine, iar noi completam umerașele iar și iar”, povestește Ecaterina Moraru. Și asta pentru că prin intermediul asistenților sociali din localitățile raionului, informația despre Garderoba Socială s-a răspândit repede, iar beneficiarii, în acest an, au fost mai mulți de prin sate.

În acest an, la mare căutare au fost hăinuțele pentru copii, de până la 8 ani.  Iar primele lucruri care s-au epuizat au fost, desigur, jucăriile.

Potrivit Ecaterinei Moraru, hainele care au rămas vor fi distribuite, prin implicarea asistenților sociali, în localitățile rurale. „Vă asigur că nimic nu se va pierde”, a conchis directoarea de eveniment.

Organizatoarea a menționat că JCI își dorește ca acest eveniment să aibă continuitate, mai ales că rezultatele celor două ediții au avut un succes remarcabil.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *