Segmentul de drum ce traversează localitățile Hârbovăț, Sverida și Onișcani va fi gata în luna aprilie

Sursa foto: www.asd.md

Segmentul de drum cu o lungime de circa 10 kilometri, ce traversează localitățile Hârbovăț, Sverida și Onișcani, este gata în proporție de 99 %. Despre acest lucru a anunțat Administrați9a de Stat a Drumurilor, după ce, săptămâna trecută a inspectat această porțiune de drum.

Potrviti specialișțtilor ASD, în prezent, antreprenorul efectuează lucrări de executare a rosturilor de dilatare, a marcajului rutier cât și lucrări de montare a parapetului de siguranță. Lucrările urmau să fie finalizate la sfârșitul lunii martie, însă din cauza condițiilor nefavorabile de timp, lucrările au stagnat un pic. Astfel, lucrările urmează să fie finalizate la sfârșitul lunii aprilie.

De menționat că o dată cu reparația drumului va fi îmbunătățită, considerabil, infrastructura din zonă, va atrage agenți economici, va facilita accesul cetățenilor spre centrele de sănătate, educație și comerț. La fel, atât pietonii cât și participanții la trafic vor beneficia de securitate și siguranță rutieră.

Finanțat din sursele Băncii Mondiale, proiectul este parte a „Programului de Îmbunătățire a Drumurilor locale” cu o valoare de peste 88 mln lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *