La Ungheni s-a organizat un festival al teatrului social

În luna martie, la Ungheni a fost organizat un Festival al Teatrului Social. Acesta a fost organizat de Direcția Educație. Iar gimnaziul „Gaudeamus” din Petrești s-a ales cu premiul mare.

La Festivalul au participat colective de elevi din 13 instituții de învățământ din întreg raionul Ungheni. Fiecare dintre acestea au prezentat câte o piesă, în care au abordat lupta împotriva viciilor sociale. Potrivit unei postări a Direcției Educație pe pagină oficială de Facebook, printre criteriile de apreciere au fost: corespunderea repertoriului categoriei de vârstă a interpreților, interpretarea expresivă a chipurilor artistice, vorbirea scenică, realizarea regizorală, scenografia, costumul, originalitatea tratării temei și ideii lucrării artistice, etica scenică.

„Obiectivele festivalului s-au axat pe promovarea și stimularea activității colectivelor de teatru din instituțiile școlare, cât și identificarea tinerelor talente”, se arată în postare.

Astfel, pe primul loc s-au clasat liceele ,,Gheorghe Asachi” şi ,,Mihai Eminescu” din Ungheni, pe locul II s-au clasat liceele „Alexei Mateevici” din Pîrlița, „Alexandr Puşkin” din Ungheni și Liceul din Sculeni, iar pe locul III –gimnaziile din Cioropcani, Zagarancea şi Buciumeni. Cu mențiune s-au ales gimnaziile din Todirești, Mănoilești, Unțești și școala primară Drujba.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Ma bucur ,ca se organizeaza astfel de concursuri,festivale.
    Păcat că tarziu am aflat.
    Succes in continuare.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *