La Ungheni a fost deschis un Centru temporar de plasament pentru refugiații din Ucraina

În cadrul Centrului educațional din orașul Ungheni a fost deschis un Centru temporar de plasament pentru persoanele refugiate din Ucraina. Acesta a fost deschis la data de 4 martie și are o capacitate de 50 de locuri.

Iar rolul organizării și funcționării acestuia i-a revenit Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei.

„Centrul este aprovizionat la capitolul produse alimentare. Grație bisericii „Lumina Lumii” Centrul a fost aprovizionat cu circa o tonă de produse alimentare. Lumea instalată aici este mulțumită. Mai sunt niște neajunsuri la care lucrăm ca să fie lichidate”, a menționat Constantin Potlog, șef-adjunct al direcției Asistenței Sociale și Protecție a Familiei.

De la deschidere și până la data de 10 martie, centrul a găzduit în jur de 25 de oameni. Unii dintre stau doar câteva zile și pleacă spre Europa, iar alții se mai rețin pentru un timp mai îndelungat.

La 10 martie, pentru a susține persoanele refugiate din Ucraina, care erau cazate în Centru, au venit și reprezentanții Asociației Obștești „Alternative sociale”.

Adriana Frasin, președinta asociației, a vizitat Centrul și a distribui refugiaților ucraineni, diverse produse de igienă. Datorită colaborării cu alți parteneri s-au colectat bani din care s-au procurat diverse produse necesare refugiaților. „Mizăm pe faptul că se va implica cât mai multă lume, deoarece sunt multe probleme. Din câte cunoaștem este nevoie de uscător de păr, uscător de rufe, dar și mașină de spălat automată. Centrul nu dispune de mașină de spălat, iar refugiații nu au unde să își spele hainele. Ne propunem să achiziționăm o mașină de spălat cu o capacitate de încărcare mai mare. De asemenea, jucăriile pentru copii ar fi binevenite, dat fiind faptul că vin mămici cu copii de diferite vârste”, a menționat Adriana Frasin.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *