De la 1 aprilie energia electrică se va scumpi

Începând cu 1 aprilie, energia electrică se va scumpi. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat astăzi, 18 martie, în ședință publică, noile tarife pentru energia electrică.

Astfel, începând cu data de 1 aprilie, noul preț la energia electrică pentru consumatorii casnici oferit de „Premier Energy” va fi majorat cu 66 de bani, de la 1,51 lei la 2,17 lei/kWh, iar pentru locuitorii din raioanele de nord ale țării – Furnizarea Energiei Electrice Nord, tariful la energia electrică va fi majorat cu 47 de bani, de la 2,04 la 2,51 lei/kWh.

Notă: Conform demersurilor titularilor de licențe din 4 ianuarie 2022 și 21 ianuarie 2022 (plasate pe site-ul anre.md), Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. a solicitat majorarea prețurilor la energia electrică cu 1,25 lei/kWh sau cu 87% mai mari decât prețurile anterioare, iar S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” a solicitat majorarea prețurilor la energia electrică cu 1,06 lei/kWh, sau cu 56,7 % mai mari decât prețurile anterioare. Or, ANRE a diminuat costurile solicitate de Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. în total cu cca 1,854 mlrd. lei, iar pentru S.A. ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord” cu cca 351 mil. lei.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *