Copiii refugiaților ucraineni plasați la Centrul de plasament temporar pentru refugiaţi din Călăraşi, visează la pace

Sursa: Elena Scurtu

La Centrul de plasament temporar pentru refugiaţi din Călăraşi unde sunt plasate 72 de persoane femei şi mame cu copii de toate vârstele, copii visează la pace.

Dacă pe chipul maturilor se citeşte teamă şi frică pentru viitorul copiilor, copii, în schimb, sunt zâmbitori, pe chipul lor se observă seninătate, puritate. Sunt copii visători la o copilărie fericită și liniștită.

Acest lucru l-a observat Elena Scurtu, asistent social comunitar din Dereneu, care a făcut o tură de noapte în această săptămână la Centrul de plasament temporar.
„Activând ca bibliotecară, în comuna unde locuiesc, de mai bine de 40 de ani și conducându-mă de deviza: „Sunt aici pentru a ajuta!”, am decis să implic copii din acest centrul de refugiați în diferite activități, ca să petrecem împreună, o seară de neuitat”, a scris Elena Scurtu pe pagina sa de Facebook.

Astfel, prin diverse activități copiii și organizatorii s-au cunoscut reciproc. ”Au fost receptivi la provocări, deschiși, mi-au recitat poezii, au cântat cântece, au povestit despre copilăria lor fericită de până la război. Iar eu la rândul meu, le-am citit povești și ne-am jucat în diferite jocuri copilărești”, a mai scris ea.

Ceea ce a uimit-o cel mai mult și îi va lăsa o amintire plăcută, spunea dânsa, a fost faptul că, fiind implicați într-un joc și divizați în două echipe, care au lucrat separat și în taină, având misiunea de a desena și a scrie ceva frumos, o echipă a scris pe coala de hârtie UKРАИНА, unde ei au redat situația actuală de război, iar pe altul МОЛДОВА сu drapelul și porumbelul păcii.

„Aici am înțeles, că copii sunt cei mai buni mesageri ai păcii, că oamenii buni la nevoie se cunosc și că, în pofida tuturor greutăților și necazurilor vieții, prietenia dintre popoarele noastre va dăinui pe veci… La despărțire copii nu își dădeau rândul ca să-mi comunice adresele lor, ca după terminarea războiului să le fac câte o vizită în țara lor”, a conchis Elena Scurtu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *