Sprijin reciproc între cadrele didactice din școlile de învățământ artistic extrașcolar din raionul Călărași

După ce anul trecut a fost modificat regulamentul și procedura de evaluare a profesorilor, colegii mai experimentați de la Școala de Arte „George Enescu” din Călărași au decis să își împărtășească abilitățile profesionale cu semenii lor de la Sipoteni, Bravicea și Sadova.

Astfel, la data de 14 martie 2022 în instituție s-au adunat, în cadrul unui seminar instructiv-practic, cadre didactice din toate școlile de învățământ artistic extrașcolar din raion. Intitulată: „Proba practică și Interviul de evaluare a competențelor profesionale în vederea conferirii/confirmării gradului didactic I”, instruirea a fost înalt apreciată de către participanți.

Astfel, dascălii care au trecut deja prin procesul de confirmare a gradelor didactice, au diseminat experiența de realizare a unui proiect din practica educațională de succes, dar și criteriile unu interviu de evaluare a competențelor profesionale în baza unei situații didactice.

Formatorii: profesoara de pian Liliana Chiriac, corepetitor și deținătoare a gradului didactic I și profesoara de educație plastică Ana Caraman, deținătoare a gradului didactic I, au venit cu propriile exemple de succes. Astfel, participanții au aflat despre Ghidul pentru elevi, profesori și părinți ”Inițiere în arta pianistică” elaborat de Liliana Chiriac, dar și despre Proiectul ”Crearea stării de bine pentru elevi și profesori în cadrul Săptămânii solidarității”, semnat de Ana Caraman”. S-au rezolvat situații didactice.

Potrivit lui Ion Chitoroagă, directorul școlii, inițiativa a fost inclusă în Proiectul de activități pentru anul 2021-2022. ”A fost o provocare, pe care formatorii au acceptat-o și au decis să ofere un suflu nou modului de desfășurare a seminarelor”, ne-a spus directorul, care a dat asigurări că șirul de instruiri nu se va opri aici.

Doina Harea

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *