Au fost desemnați câștigătorii concursului „Polobocul de aur”, etapa zonală

Camera de Comerț și Industrie, filiala Ungheni, a desfășurat, pe 11 martie, etapa zonală a tradiționalului concurs pentru cel mai bun vin de casă – ”Polobocul de aur”, ediția 2022.

Per total, au fost prezentate la concurs 46 de probe de vin ale producătorilor din Ungheni și Călărași.

Juriul, format din: Svetlana Malanciuc, directoarea SA ”Ungheni-Vin”, Philippe Chaudier, om de afaceri francez, stabilit cu traiul la Ungheni, Viorel Scutaru, șeful Direcției Agricultură și Lucia Bacalu, fondatoarea ziarului EXPRESUL.

Astfel, la categoria „Vinuri albe din soiuri europene”, roada anului 2021, pe locul I s-a clasat Gheorghe Racoviță din Sadova Călărașilor, cu „Feteasca regală”. Pe locul II, la aceeași categorie, s-a clasat Adrian Chivriga, din Valea Mare (Ungheni) cu „Feteasca regală”, iar pe locul III – Pavel Tataru din Pitușca (Călărași) cu „Aligote”.

La categoria „Vinuri roșii europene”, roada anului 2021, locul I i-a revenit lui Tudor Șeptelici din Ungheni, cu „Rară neagră”, locul II și III i-a revenit lui Dumitru Vulpe din Sadova, cu „Cabernet sauvignon” și, respectiv, „Cabernet sauvignon 60% și Merlot 40%”.

La categoria „Vinuri roșii din soiuri europene din anii trecuți”, toate locurile – I, II și III – i-au revenit lui Adrian Chivriga cu „Rară neagră”, „Fetească neagră 2020” și „Fetească neagră 2019”.

La categoria „Vinuri roșii din soiuri hibride (2021)” au fost oferite doar două locuri. Pe locul I s-a clasat Iurie Hușanu cu „Leondor + Rară neagră” și locul II i-a fost oferit lui Valentin Bodrug cu „Isabela + Cuderca”, ambii din Ungheni.

Potrivit lui Dorin Budeanu, directorul Camerei de Comerț și Industrie, filiala Ungheni, cei care au ocupat locul I va reprezenta raionul Ungheni la etapa națională a concursului „Polobocul de aur”, care se va desfășura în luna octombrie la Chișinău.

Un reportaj foto de la eveniment puteți vedea AICI. 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *