52% dintre persoanele deservite de Judecătoria Ungheni au încredere în sistemul judecătoresc

52 la sută din justițiabilii deserviți de către Judecătoria Ungheni au încredere în sistemul judecătoresc, iar 82% dintre aceștia consideră că judecătorii sunt imparțiali. Acestea sunt rezultatele unui sondaj, realizat în cadrul Proiectului USAID Moldova „Instanțe Judecătorești Model”.

Potrivit unui comunicat al Judecătoriei Ungheni, scopul sondajului a fost de a evalua gradul de satisfacție a justițiabililor privind activitatea Judecătoriei Ungheni. Datele au fost colectate în perioada 6 septembrie – 19 noiembrie 2021 și cu ajutorul unei firme sociologice în rândul a 110 justițiabili care au interacționat cu instanța judecătorească în 2021.

Sondajul mai arată că 90% dintre justițiabili sunt satisfăcuți de nivelul de competență a angajaților Judecătoriei, iar alții 88,5 la sută sunt satisfăcuți de atitudinea judecătorilor și procurorilor în cadrul proceselor. Mai mult, 95,5 sunt satisfăcuți de limbajul folosit de judecători și procurori, iar 90% de informațiile oferite de instanță.

78 la sută dintre justițiabili declară că activitatea Judecătoriei Ungheni este transparentă, alți 78 la sută spun că aceasta este bazată pe dreptate și adevăr, iar 79% spun că Judecătoria Ungheni apără interesele cetățenilor.

De asemenea, 67% dintre justițiabili afirmă că angajații Judecătoriei Ungheni sunt foarte receptivi la solicitările lor, iar majoritatea vizitatorilor (82%) sunt deserviți în mai puțin de 15 minute de la adresare. Totodată, 61% din justițiabili susțin că au obținut ușor informații despre drepturile lor de la angajații instanței.

Găsiți mai multe informații despre rezultatele acestui sondaj AICI , pe site-ul Judecătoriei Ungheni, sau pe pagina de Facebook.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *