Televiziune digitală terestră pentru persoanele vulnerabile din raioanele Ungheni și Călărași

Peste 250 de receptoare, pentru televiziunea digitală terestră, de tip STB ( Set Top Box) au fost oferite beneficiarilor din raionul Călăraşi de către Asociaţia Obştească „Universal Media”. Iar alte peste 600 au fost distribuite beneficiarilor din raionul Ungheni.

Astfel, peste 850 de familii din raioanele Ungheni și Călă­rași vor beneficia gratuit de televiziune digitală terestră.

Elena Rusu, șefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei (DASPF) Călăraşi speră că beneficiarii vor aprecia acest lucru. „Cred că este foarte importantă donaţia acordată de către partenerii noştri „Universal Media””, spune dânsa, după care a mai adăugat: „Consider că pentru cetăţenii raionului Călăraşi va fi benefic, pentru că vor avea acces la mediatizare, vor cunoaşte ceea ce se întâmplă în societate, toate aspectele cele mai importante pentru viaţa şi securitatea lor”.

Veronica Șchiopu, şefa serviciului asistenţă socială comunitară a DASPF Călărași, spune că receptoarele vor fi donate familiilor social-vulnerabile, familii cu copii în situaţii de risc şi familiile numeroase.

„Foarte mulți din ei nu-și pot permite din punct de vedere financiar ca să-și ajusteze un aparat tv, ca să aibă mai multă informație. În acest context, acest suport tehnic pentru persoanele defavorizate, familii cu mulți copii, persoane cu dizabilități, persoane în etate, este foarte binevenit și este la timp. Prin acest gest, sperăm că în jur de 600 de cetățeni, vor avea posibilitatea să privească și alte canale tv” a subliniat și Constantin Potlog, șef adjunct la Direcția Generală Asistență Socială și Protecție a Familiei din Ungheni.

De subliniat că, receptoarele pentru televiziunea digitală terestră au fost oferite gratuit, în cadrul proiectului „Acces la televiziunea digitală terestră”, finanţat de Ambasada SUA din Republica Moldova şi implementat de Asociaţia Obştească „Universal Media”. Ele sunt uşoare în folosire, pot fi conectate la orice tip de televizor, cu antenă de cameră sau de exterior.

Potrivit Tatianei Pantilei, peste 8500 de familii din Republica Moldova, vor avea acces la televiziunea digitală terestră fără abonament. „Pentru o democrație sănătoasă e necesar ca publicul să aibă acces la o gamă variată de opinii și surse de știri, iar accesul la informații să fie disponibil tuturor”, a menționat ea.

Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *