Cei mai căutați sunt cusătorii. Atât la Ungheni, cât și la Călărași

Imagine simbol

La data de 15 februarie, la Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă din Ungheni erau înregistrați, în total, 280 de locuri de muncă. Iar la data de 9 februarie, la Direcția de la Călărași erau înregistrate 223 de locuri de muncă.

La Ungheni, este nevoie de cei mai mulți cusători în industria ușoară, fiind astfel vacante, 61 de locuri de muncă. După care urmează 15 locuri vacante pentru șefi de grupă la o întreprindere cu capital străin. Se mai caută și 20 de hamali.

14 locuri vacante sunt pentru muncitori la amenajarea localităților. 11 locuri vacante sunt pentru conducători auto, câte 10 locuri sunt pentru bobinatori, confecționeri articole din piele și înlocuitori, operatori de interviu sondaje sociologice, pompieri.

Se mai caută 8 casieri, 7 muncitori necalificați în agricultură, 5 constructori structuri monolite, câte 4 muncitori necalificați în construcții, puitori – ambalatori, operatori la utilajele de cusut. Și desigur, electricieni, brutari, vânzători, economiști, muncitori auxiliari, etc.

Potrivit lui Alexandru Gavrilița, șeful DOFM Ungheni, la data de 15 februarie erau înregistrați 466 șomeri. De ajutor de șomaj beneficiau 62 șomeri.

La Călărași, cele mai multe locuri vacante sunt pentru cusătorese în industria ușoară (20) și industria confecțiilor (25) – în total sunt 45 la număr.

După care este nevoie de 20 de operatori la bandă rulantă, 19 muncitori auxiliari, 9 hamali, câte 4 polițiști, controlori, tractoriști. Se mai caută și asistenți sociali comunitari, frizeri, ofițeri de urmările penală, laboranți, agenți poștali, cofetari, vânzători, casieri, etc.

Potrivit Elenei Lungu, șefa DOFM Călărași, la data de 15 februarie erau înregistrați 117 șomeri, iar de ajutor de șomaj beneficiau 16 șomeri.

De subliniat că Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă, gratuit, cursuri de formare profesională la zeci de profesii.

Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *