Orașul Călărași – mai curat. În cadrul unui proiect, vor fi achiziționate 500 pubele pentru 500 gospodării

Imagine simbol. Sursa: gds.ro

Orașul Călărași va fi mai curat. Și asta pentru că, în timpul apropiat vor fi achiziționate 500 de pubele pentru 500 de gospodării individuale din oraș. Acestea vor fi procurate în cadrul apelului de grant „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, finanțat de Suedia și implementat de PNUD. Iar primăria orașului Călărași a fost desemnată câștigătoare unui grant în valoare de 16 mii dolari.

Bugetul total al proiectului este de 18 mii 705 dolari, din care contribuția comunității este de 2705 dolari.

Totodată, în cadrul proiectului vor fi semnate contracte de evacuare a deșeurilor menajere cu aceste 500 de gospodării și vor fi organizate campanii de informare și sensibilizare privind modul responsabil de gestionare a deșeurilor casnice, inclusiv și cele electronice.

În total, în cadrul acestui apel, vor fi finanțate 12 proiecte din șase raioane: Călărași, Nisporeni, Basarabeasca, Leova, Dubăsari, UTA Găgăuzia. Toate aceste proiecte sunt menite să sporească reziliența comunităților la schimbările climatice, să reducă riscurile dezastrelor și să contribuie la dezvoltarea durabilă a localităților.

De subliniat că, în raionul Călărași, vor fi impelemntate, în total trei proiect. Celelalte două vor fi implementate la Sipoteni și Răciula. La Sipoteni, aria de intervenția va fi amenajarea și curățirea albiei rîurilor, iar la Răciula – managementul deșeurilor. Ambele proiecte au o valorae totală de 17 mii 600 dolari.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *