De la 1 martie, biletele de călătorie pentru transportul național și interraional se vor scumpi

În fotografie: Microbuzele de la Ungheni. Imagine simbol

Începând cu 1 martie, biletele de călătorie pentru transportul public național și interurban se vor scumpi. Astfel că prețul unei călătorii va crește treptat, cu circa 10 bănuți pentru rutele naționale și cu maxim 20 de bănuți pentru cele raionale, a anunțat Andrei Spânu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Astăzi voi semna ordinul, cu intrare în vigoare de la 1 martie. În acesta am introdus mai multe inovații. În primul rând, am făcut diferențiere dintre tarif pentru rutele interraionale, care va crește cu 10 bănuți, treptat. Solicitările inițiale au fost chiar de dublare a tarifului, mă bucur că am ajusn la acest consens. Al doilea mecanism este pentru rutele raionale, în interioriul unui raion, în care tariful ar crește cu maxim 20 de bănuți”, a precizat ministrul.

„Suplimentar am dat dreptul administrației publice locale,împreună cu transportatorii, ca să găsească anumite soluții eventuale, dacă este nevoia de un anumit transport, în anumite localități mai îndepărtate sau care au acces mai limitat, pentru a discuta și a stabili un alt tarif decât cel stabilit expres prin ordinul respectiv”, a mai adăugat Spînu.

Astfel, spre exemplu, pentru o călătorie din Chișinău până la Ungheni, cetățenii vor plăti 74 de lei în loc de 64, cu 10 lei mai scump față de prețul anterior (Acesta este un calcul preliminar. Prețul definitivat va fi făcut public pe 1 martie) .

De subliniat că în perioada 7 – 9 februarie, rutele de transport și-au sistat activitatea pentru că, potrivit Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) nu a reacționat la cererea transportatorilor privind modificarea tarifelor la serviciile de autogară.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *