FOTO / VIDEO. Act de vandalism la biserica „Sfântul Apostol Andrei” din orașul Ungheni, chiar în ajun de Bobotează

În fotografie: Biserica „Sfântul Apostol Andrei”, or. Ungheni

Icoane doborâte la pământ, candele, cruci, sfeșnice, lumânări și alte lucruri sfințite aruncate fără milă pe podeaua bisericii. Chiar și în altar totul a fost întors cu susul în jos, iar sfânta Evanghelie aruncată pe podea.

Acesta e dezastrul produs în această noapte, din 18 spre 19 ianuarie, în urma unui act de huliganism la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din orașul Ungheni.

„De dimineață, paznicul m-a sunat și mi-a spus că la biserică este geamul deschis. Am deschis ușa și când am văzut acest dezastru, nu am mai intrat, am închis ușa și am anunțat poliția”, povestește epitroful bisericii, Aurel.

Deci, hoții au forțat geamul ca să poată intra.

În acest context, Dănuț Chirilă, parohul Bisericii Ortodoxe „Sfîntul Apostol Andrei”, a precizat că lipsește Sfântul Antimis, care este de o importanţă majoră, deoarece pe el se face sfinţirea darurilor şi fără acesta nu se poate săvârşi Sfânta Liturghie. De asemenea, făptașii au luat și cutia cu donații, dar și peste 4000 de lei, bani care erau preconizați pentru diverse lucrări. De asemenea, făptașii au luat și ajutoarele aduse tocmai din România, sub formă de articole vestimentare, pe care preotul trebuia să le distribuie oamenilor mai nevoiași din parohie.

De subliniat că preotul Dănuț Chirilă este paroh al bisericii de 8 ani și afirmă că anterior, au mai fost înregistrate cazuri însă au fost minore, fără careva pagube esențiale.

Din tot dezastrul care a fost înfăptuit, nu a fost atinse deloc de către vandali Veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, peștera cu Nașterea Mântuitorului, dar și icoana Făcătoare de Minuni de la Floreni.

Biserica nu are supraveghere video, însă părintele Dănuț Chirilă spune că după acest act de vandalism, ar putea să ia în calcul instalarea unor camere de supraveghere. „Polițiștii au venit la fața locului, au făcut cercetări, au luat amprentele și așteptăm rezultatele”, a conchis preotul.

În pofida fărădelegilor care s-au petrecut în biserică, preotul Dănuț Chirilă a dat asigurări că slujba dedicată Botezului Domnului se va desfășura fără nicio abatere.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *