În curând, la Dereneu, va fi deschis un Centru Social de zi

Foto: Sergiu Artene

La Dereneu va fi deschis, în curând, un centru social de zi. Acesta e construit în cadrul proiectului „Crearea Centrului Social din satul Dereneu, raionul Călărași”, de către Primăria comunei Dereneu în parteneriat cu Asociației filantropice United Medical Forces MFOR “PRO HUMANITATE” din Germania și Consiliul raional Călărași.

Potrivit autorităților publice locale, centrul este planificat a fi deschis în incinta unei clădiri publice, chiar din centrul satului, în apropierea clădirii Oficiului Medicilor de Familie.

Conform planului construcției, centrul va dispune de o sală de activități, dormitoare, cantină pentru 15-20 persoane, bucătărie, depozite, blocuri sanitare, vestiare, spălătorie și, desigur, cazangerie.

Beneficiarii acestui centru vor fi persoanele vârstnice din localitate dar și cele socialmente vulnerabile. Aceștia vor fi încadraţi în diverse activități de socializare, reintegrare socială, cultural educative, etc. Totodată, beneficiarii vor fi asgurați și cu un prânz cald în perioada rece a anului.

„Era necesar un astfel de centru în localitatea noastră”, a subliniat primarul Vasile Revenco, după care a mai adăugat: „Când am venit la primărie, am văzut care este situația în localitate. Sunt persoane care chiar au nevoie de ajutorul nostru, de aceea am și venit cu această inițiativă către Maria Luchian. Apoi s-a implicat și vicepreședintele Sergiu Artene și iată că am reușit să facem lucruri frumose”.

Lucrările de reparație ale încăperii au început în luna noiembrie și se vor finaliza până la sfârșiul lunii ianuarie. ”Iar la începutul lunii martie planificăm să dăm în exploatare Centrul”, a subliniat rpimarul.

Pentru lucrările de reparație au fost cheltuiți peste 465 mii lei, bani alocați de către primărie, Consiliul raional și Asociația filantropică. „Nu am făcut un deviz de cheltuieli pentru restul necesar, dar sperăm că vom găsi finanțare ca să acoperim toate cheltuielile, iar Asociația filantropică a promis că ne vor asigura cu mobilă”, a mai adăugat primarul.

Totodată, primarul dă asigurări că imediat ce Centrul va fi dat în exploatare va lucra și asupra înverzirii terenului aferent, unde localnicii să-și poate petrece timpul liber.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *