Drumul de ocolire al orașului Ungheni, spre vama Sculeni, va fi, în curând, reabilitat

Imagine simbol

Drumul de ocolire al orașului Ungheni, spre vama Sculeni, va fi reabilitat, grație proiectului de infrastructură rutieră „Reabilitarea infrastructurii de transport în zona tranfrontalieră Ungheni-Iași, întru fluidizarea traficului în punctul de frontieră Sculeni – RETRANS”.

Lansarea a fost făcută pe 14 ianuarie iar perioada de implementare este de doi ani.

Potrivit autorităților, în urma acestui proiect se dorește a dezvolta relațiile economice în regiunea Iași – Ungheni prin îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona de frontieră și pentru a facilita accesibilitatea și tranzitul mărfurilor și a persoanelor la punctul de frontieră Sculeni. „Va fi o porțiune de scurtare, cât și o oportunitate pentru mașinile de tonaj mare, pentru a ocoli orașul și a avea acces direct la Zona Economică Liberă”, a precizat Violeta Petre, managera proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 1 milion 823 mii 712 euro, din care 1 milion 477 mii 294 euro sunt din partea Uniunii Europene.

Proiectul prevede lucrări de infrastructură a drumului de ocolire al orașului Ungheni, către punctul de frontieră Sculeni, mai exact a străzilor Industrială, Ghenadie Cristiuc, Ion Creangă şi Oleg Ungureanu. În total, vor fi reabilitați 2,185 km. Autoritățile susțin că lucrările vor consta în reasfaltare, repararea trotuarelor, amplasarea de bordure, reabilitarea sistemului de drenaj; va fi asigurat iluminatul stradal – vor fi instalați 15 stâlpi, care vor ilumina parcarea în fața fostei fabrici de Conserve, dar și refacerea marcajelor și a semnalizării rutiere.

Consiliul Raional Ungheni în acest proiect este partener lider. Iar în calitate de partener este Primăria municipiului Iași.

Potrivit Luminiței Nazare, reprezentant al Primăriei Iași, acest proiect este unul „în oglindă”. Activitățile care se vor desfășura în Ungheni, similar vor fi și în Iași. „Cu siguranță acest proiect va fi dus la bun sfârșit, cu rezultatele scontate”, a subliniat dânsa.

În ceea ce privește proiectul la Iași, vizează reabilitarea unei infrastructuri de 1,2 km incluzând trotuare, borduri, pavaj, iluminat stradal la Parcul Științific și TehnologicTehnopolis din Iași.

Vlad Savin, arhitectul orașului Ungheni, care este parte a echipei tehnice a menționat că porțiunea de drum din orașul Ungheni nu este atât de mare dar ,dacă e să raportăm la lungimea totală a rețelelor stradale din raion, este o porțiune strategică”. ”Făcând o conexiune între rețeaua de drumuri prin municipiul Ungheni, mai ales prin Zona Industrială a municipiului, se va asigura fluidizarea traficului, inclusiv în regiune. Eu sper în realizarea cu succes, dar cel mai important, calitativ a proiectului”, a subliniat dânsul.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de transport în zona tranfrontalieră Ungheni-Iași, întru fluidizarea traficului în punctul de frontieră Sculeni – RETRANS” este finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *