Conducerea MAIA a invitat agricultorii din șase raioane la discuții publice

Săptămâna trecută, la Ungheni, conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a avut o întâlnire cu agricultorii din raioanele Ungheni, Călărași, Fălești, Sîngerei, Nisporeni și Telenești.

Pe 21 ianuarie s-a discutat asupra Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2022-2027 (SNDAR). Iar scopul discuțiilor a fost de a stabili o viziune extinsă asupra obiectivelor de dezvoltare pe termen mediu și lung, astfel încât documentul să se plieze pe necesitățile și interesele agricultorilor.

„Noua strategie este un document ce reprezintă viziunea și prioritățile Guvernului Republicii Moldova de a stimula competitivitatea în sectorul agroalimentar, de a pune accent pe lanțurile valorice, de a proteja mediul ambiant și de a spori reziliența la schimbările climatice. Menționez că, prin intermediul documentului avem ca scop să consolidăm securitatea și siguranța alimentară, să asigurăm un trai mai bun în comunitățile rurale”, a menționat ministrul Viorel Gherciu.

La rândul său, Anatolie Fala, secretarul general al ministerului, a subliniat că, documentul respectiv definește câteva obiective strategice generale, iar atingerea obiectivelor generale va fi realizată prin intermediul unui set de obiective specifice din care vor deriva Programele și Planurile sectoriale de măsuri și intervenții concrete. „Noua Strategie va asigura continuitatea activităților prevăzute de Strategia precedentă și va contribui la implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare ,,Moldova 2030”, respectând angajamentele privind implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030”, a menționat dânsul.

Viorel Scutaru, șeful Direcției Agricultură Ungheni, a mulțumit conducerii MAIA pentru faptul că au decis să vină în teritoriu și să discute cu agenții economici despre ce intenționează să întreprindă ministerul pentru următorii 5 ani. ”Eu sper că părerile și sugestiile agricultorilor vor fi ascultate și luate în considerare”, a declarat dânsul.

Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *