Spațiile lungi și înguste – cum le amenajăm – CASA TA

Amenajarea spațiilor lungi și înguste reprezintă o mare problemă pentru multă lume. Iată cîteva soluții pentru a rezolva această problemă.
Dezbină și stăpînește!
Ce-ai spune despre amenajarea a doua spații mai mici, pătrate sau dreptunghiulare, mai bine proporționate? Să luăm drept exemplu un dormitor lung și îngust: un pat nu poate să ocupe mai mult decît 2-2,5 metri lungime, ceea ce înseamnă că vor rămîne destul de mulți metri nefolosiți, iar camera va părea goală. Cum poți folosi lungimea încăperii în avantajul tău? Simplu. Poți  construi un perete din gips carton, dotat cu uși glisante, într-o extremitate a dormitorului, împărțindu-l astfel în două spații mai mici. Spațiul fără ferestre poate fi transformat într-o debara, unde să păstreze hainele, încălțămintea, lenjeria etc. Celălat spațiu își poate păstra funcția inițială, fiind dotat cu un pat, doua noptiere, o comodă etc.
Într-o mulțime de feluri poate fi valorificată și o cameră de zi îngustă și lungă. Spre exemplu,  poate găzdui un loc de luat masa, un birou, un spațiu destinat lecturii, un spațiu de joacă pentru copii sau chiar un dormitor. Cum poți împărți o sufragerie în mai multe arii de interes? Cu ajutorul pieselor de mobilier (canapele, etajere, dulapuri) sau cu ajutorul paravanelor desparțitoare din lemn, sticlă sau pînză. Important e să nu-ți fie teama să-ți folosești imaginația, pentru că soluții există.
Bucătăria lungă și îngustă
Daca bucătăria este suficient de lungă, poți amenaja locul de luat masa în continuarea blatului de lucru. Dar trebuie să accepți ideea că masa va putea fi ocupată pe o singură latura, adică nu va putea deservi mai mult de două sau trei persoane simultan. O alternativă ar fi masa rabatabilă montată pe perete, care poate fi coborîtă în momentul utilizării, iar în restul timpului să rămînă  la perete, ocupînd în acest fel foarte puțin spațiu. O alta soluție este amenajarea unui loc de luat masa lîngă fereastră.
Jocul de lumini si culori
Despre ce culori putem vorbi într-o astfel de situație? Despre cele deschise, luminoase, pastelate, care sporesc puterea luminii naturale din timpul zilei, dar și pe cea a iluminatului de seară! Dacă vrei să-i imprimi spațiului ceva mai multă viață, poți apela la un tapet decorativ colorat sau la zugrăvirea anumitor pereți în culori mai vii.
Pentru pereții înguști cea mai bună alegere e un tapet în dungi orizontale, acesta avînd rolul de a crea iluzia de lărgire a încăperii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *