Pietonii fac slalom printre mașini, în centrul oraşului Călărași după ce s-a comis o eroare la marcarea unei treceri de pietoni

Pietonii își riscă zilnic viața, atunci când se aventurează să traverseze strada, printre mașini, în plin centrul orașului Călărași. De mai multe luni, în fața unui supermarket de pe strada Mihai Eminescu a fost desenată o trecere de pietoni, iar unii s-au bucurat că nu vor mai înconjura, cu pungile pline, pentru a trece strada pe o zebră aflată la câteva zeci de metri. Doar că marcajul nu s-a făcut regulamentar, iar trecerea de pietoni pornește de pe un trotuar foarte înalt și se terminăexact în parcarea de mașini, unde sunt delimitate locuri speciale. Plus la toate, trecerea de pietoni nu este însoțită de un indicator rutier.

Surse din poliție ne-au declarat că marcajul pietonal a fost făcut de primărie, fără a coordona acest lucru cu responsabilii de la Inspectoratul Național de Patrulare. Poliția din Călărași s-a autosesizat asupra acestei încălcări în momentul când pe rețelele sociale a apărut nemulțumirea unei doamne care spunea că aproape că a fost lovită pe trecere de o polițistă care vorbea la telefon în momentul când șofa. Angajata a fost sancționată disciplinar după ce s-au acumulat probe, doar că atunci când s-a examinat cazul, au apărut întrebări legate de legalitatea marcajului făcut în acestă zonă aglomerată a străzii. Primăria a fost atenționată atunci să remedieze situația respectivă.

Contactat telefonic, viceprimarul Vladimir Susarenco ne-a confirmat că e vorba de o greșeală a primăriei, pe care instituția și-o asumă și ne-a dat asigurări că va întreprinde măsuri pentru a înlătura confuzia. ”E o greșeală făcută de inginerul primăriei și suntem de acord că trecerea dată e periculoasă. Astă vară s-a încercat arderea vopselei de pe carosabil, dar se pare că măsura nu a fost atât de eficientă încât zebra a reapărut și oamenii cred că e regulamentară”, a spus viceprimarul.

Odată ce marcajul nu a fost șters definitiv,  oamenii nu au de unde să știe că oficial acea trecere de pietoni este desființată. În grabă, foarte mulți pietoni se aventurează să treacă strada prin locul dat, iar șoferii nu știu cum să procedeze în cazul în care caută un loc de parcare, iar cel liber pornește de pe o zebră.

Până ce autoritățile locale din Călărași  vor reuși să șteargă marcajul pietonal care nu mai este valabil, oamenii sunt îndemnați să folosească trecerea de pietoni din imediata apropiere, iar șoferii să fie foarte prudenți pe segmentul respectiv.

Doina Harea

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *